AdSense Top

неделя, 25 януари 2009 г.

Бомбата на Миков и Борисов

Като човек, който присъства на протеста на 14 януари, бях впечатлен от крайно непрофесионалния и неморален начин, по който полицията не успя да опази обществения ред. Впечатлен бях и от нежеланието на полицията да спази основния си принцип, заложен в Закона за МВР, а именно, да защити правата, свободите и достойнството на гражданите. Категорично не приемам бруталните действия на жандармерията, която грубо наруши правата на голяма част от протестиращите.

Всичко това се случи с цел да се помогне на тотално дискредитиралата се и загубила доверието на голяма част от избирателите в България политическа върхушка.

Непосредственият, очевидно изфабрикуван повод бе измислена бомба, която, видите ли, щяла да гръмне на площада пред Народното събрание.

Без да искам да се задълбочавам в моите разбирания защо полицията действа в услуга на дадена политическа партия и коалиция, ще споделя само, че съмненията ми се потвърдиха от човек, за който може да се каже, че има представа как стоят нещата в системата на МВР. Това е Ваньо Танов. Няма нужда да обяснявам кой е той. Мнозина знаят, а и Интернет е пълен с информация за неговата особа.

Впечатляващ е синхронът, с който Миков и Б. Борисов разгониха протестния митинг, под предлог, че имало бомба.

Да, ама Танов, в потвърждение на съмненията ми, обясни пред Хоризонт, че е учудващо защо не са предприети никакви оперативни действия по издирване и евентуално обезвреждане на взривното устройство?

Аз допълвам: Защо не бяха предприети действия по обезопасяване на самото Народно събрание и избраниците в него?

И защо полицейският погром на протеста се случи малко, преди избранниците да приключат с работния си ден?..

Има и други въпроси, но за тях друг път.

Няма коментари:

Публикуване на коментар