AdSense Top

сряда, 1 септември 2010 г.

Оставката на "шибания" министър е поискана.

Днес 15-тина души се събрахме да внесем в деловодството на Народното събрание и Министерския съвет писмото с искане на оставката на министър Божидар Димитров. Почти 2100 души във Facebook групата "Ние не сме "шибан народ", г-н Министър!" се съгласиха с текста на писмото, което прилагам по-долу.

Учудващо за нас бе това, че от деловодството на Парламента ни казаха, че ще се допитат до кабинета на г-жа Цачева, преди да раздадат писмата на всички парламентарни групи. Предполагам, че на депутатите от другите парламентарни групи ще им бъде интересно да разберат какво е решила дамата с различните измерения на морала...

Добрата новина е, че се видях с Мартин Димитров — съпредседател на парламентарната група на "Синята коалиция" и лидер на СДС, който пое ангажимент да информира медиите и да предприеме възможните за депутат действия по въпроса. Да не забравяме, че Мартин Димитров наскоро поиска да уволним заедно Божидар Димитров. В този смисъл, инициативата, започнала във Facebook е в унисон с тази идея на народния представител.

Междувременно получих следната бележка във Facebook:




Това ме навежда на мисълта, че искането ни е основателно! :-)

Надяваме се, че NOVA TV ще отрази събитието тази вечер.

Текст на писмото:

Уважаеми г-н министър-председател,
Уважаема г-жо председател на 41-вото Народно събрание,
Уважаеми господа народни представители,

Като граждани на Република България, съставляващи българския народ, ние сме силно възмутени от изказването на министъра на българите в чужбина г-н Божидар Димитров по време на интервю за вестник „Дневник" на 3 август 2010 г., в което той изрича следното: „Защо бе, майка му стара, защо е толкова злоба, бе?! Е, т'ва не мога да си го обясня при тоя шибан народ, при тия шибани колеги…" (около 4 мин. 50 сек. на интервюто, запис на което може да бъде намерен на тук).

Казаното от министъра предизвиква у нас съмнения за неговото адекватно и почтено отношение към гражданите на Република България. Думите на Божидар Димитров хвърлят съмнение относно притежаваните от министъра морални характеристики и доколко той е достоен да заема подобен висок пост в управлението на държавата.

Считаме, че подобно поведение е несъвместимо с качествата, които трябва да притежава един народен представител или министър, особено такъв, който отговаря за българите извън пределите на страната.

Тъй като все още няма публични политически реакции от страна на народните представители и министър-председателя, у нас възниква въпросът приемливо ли е за депутатите от 41-то Народно събрание и министър-председателя подобно отношение към народа, който те представляват и управляват, и одобряват ли колегите на министъра и лично министър-председателят абсолютно неприемливото за нас поведение на г-н Божидар Димитров.

Настояваме за ясна и категорична позиция от страна на всяка една парламентарна група и лично на министър-председателя относно изказването на Божидар Димитров.

Считаме, че подобно отношение на един министър към тези, от които неговата власт произтича, е недопустимо и оттеглянето на Божидар Димитров като министър и като народен представител е единствената приемлива форма на извинение.

3 коментара:

  1. Трябва ли да правим организация в защита на проф. Димитров- сигурно ще сме в пъти повече от тези дето му искат оставката. Господа манипулаторчета, проф Димитров е казал това което мисли и не само той, а мгого още мислим като мего, казал го е по конкретен повод / относно откритите мощи в Созопол и негативното отношение към това откритие. / когато казва шибан народ - определено той има предвид именно тези- който не зачитат нищо свято- още повече открито в България и имащо значение за страната ни. А народната поговорка е " Гузен и не гонен бяга". Така, че Вие " Шибаните"/ сами се определяте като таива, зщото аз определено не съм от тях/ да имате много здраве от " арменския поп"
    Поздравления Г-н професоре, за гражданската позиция/ професионалната Ви е безспорна/по отношение на една реликва с изключително важно значение за България и най- вече за отношението Ви, към опюващите тази свята реликва.Те всъщност ако погледнем по- надълбоко в нещата обслужват еврейски и гръцки интереси. само така професоре доживях да видя и българи, който ще им се противопостави и ще защити националните ни интереси. Поздарвления от един обикновен българин с българско самосъзнание.

    ОтговорИзтриване
  2. Криворазбраната демокрация ражда демократи с объркано съзнание. И именно понеже тези демократи, мислещи като БД, са най-много, затова и управляващите ни са такива...

    ОтговорИзтриване
  3. Не се интересувам от политика, но няма как да се отрече, че ние наистина сме шибан народ. Това просто е факт...Факт е.
    Факт.

    ОтговорИзтриване