AdSense Top

вторник, 14 септември 2010 г.

Първанов и Борисов по стъпките на Путин и Медведев...

"Изказването му прави чест, радвам се, че е така. Ние имаме нужда от алтернатива"
"Не мисля да отговарям до безкрай на такива закачки"
Важно ли е кой от двамата, Първанов или Борисов, коя от репликите казва? За мен не е. Защо?..

Ако ви попитам кой е президент на Русия и кой е премиер, ще можете ли да отговорите, без да се замислите? Забелязахте ли врътката, която направиха Путин и Медведев? Аз, да си призная, се затрудних, като си зададох сам този въпрос...

Има и един хубав виц: Путин и Медведев. Годината е 2030-та. Събуждат се след жесток запой и не помнят кой е президент, кой премиер... Гледат се и се питат кой кой е. Путин казва: "Според мен, аз съм президентът!.." Медведев се съгласява: "Вероятно си прав..." Путин тогава казва: "Щом е така, бягай за бира!.."

И у нас май така се развиват нещата! Замислете се за поредната размяна на любовни "закачки", от рода, "прави му чест на президента", които си разменят Президент и Премиер...

Сигурен съм, че в главите на ченгетата, заети с политическо инженерство, е узряла идеята Борисов и Първанов да си сменят местата — можем да съдим по последните новини... Борисов обявява Първанов за "нужната алтернатива", Първанов свенливо премълчава, но не отрича политическите си амбиции след края на мандата, а все по-голяма армия от подгласници бабуват на президента в усилията му да роди "новия" политически проект на България. Ето, Вчера проф. Кр. Петков (агентурно име Еленков) категорично заяви, че такъв проект ще има още тази зима. Щял да бъде "гражданска мрежа".

Тоест, всички сили на политическите инженери са впрегнати в това, разбирането за политиката и политическата класа, като нещо мръсно и лошо, вредно и различно от гражданите и гражданското общество, да се затвърди, защото точно това е средата, в която няма място за нормалните политически субекти. Популизмът, празнословието, липсата на политически и управленски опит бележат управлението. Гръмки заклинания и клетви за действия в интерес на народа изпълват денонощно ефира. Това е средата, в която популистките послания, в стил "раздавам ви милиони, строя ви метро", или: „На България е нужен дебат, адресиран към реалните проблеми", "дебатът трябва да е адресиран към здравеопазването, към образованието, към начина, по който ще бъдат решени финансовите проблеми чрез бюджета за 2011 година, реформите в социалната сфера..." хващат дикиш.

Реални действия? Реформи? Стратегии? Кой ти гледа! Важно е, че политическото генно инженерство действа по план, а мутациите дават резултат!

Няма коментари:

Публикуване на коментар