AdSense Top

петък, 19 ноември 2010 г.

За дупетата, таралежите и модерната демокрация

Британският премиер аноснира промени, които ще позволяват на гражданите да проследяват всички правителствени разходи и правителствени договори и поръчки, над 25 хиляди пауда.

Според Камерън: "Това е крайпътен камък в живота на това и, надявам се, на бъдещите правителства. Нашата амбиция е да бъдем едно от най-прозрачните правителства в света. Отворени за това, какво правим и решителни за това, какво харчим…"

Той подчертава, че британците ще могат да видят ежемесечно актуализирана информация за това, какви са разходите над 25 хиляди паунда, които всяко министерство извършва, а информацията ще бъде публикувана в Интернет.

Според премиера, хората ще могат да виждат милиони неща, за които харчи пари правителството и да сигнализират за нередности, когато ги видят.

Освен това, гражданите ще могат да искат и ползват правителствена информация за социални или комерсиални цели.

Камерън завършва с думите: "Вие ще имате толкова информация за това, какво прави правителството, как харчим парите ви и какви са резултатите. Ползвайте я, дръжте ни отговорни! Заедно можем да дадем пример за това, как изглежда модерната демокрация!"

Сега изгледайте и сравнете речта на Дейвид Камерън с думите на Борисов за голите дупета, или начина, по който той отговаря на журналист от Нова…








Благодаря на Иван Бедров за препратката към това изказване на Дейвид Камерън.

Няма коментари:

Публикуване на коментар