AdSense Top

вторник, 19 април 2011 г.

Турците и сектите са като слънцето и водата...

Турците и сектите са като слънцето и водата за Атака и ВМРО. Без турците Атака губи смисъл, без сектите, ВМРО се изпразва от съдържание. Това е моето заключение, след като си направих труда да изслушам днешните Челюсти по Дарик, в който гост беше Ангел Джамбазки от ВМРО.

Същият Джамбазки, който е председател на Комисията по ред и сигурност към Софийска община. Същото ВМРО, което години наред организира и участва в погроми и побои над представители на новите религиозни движения в България. При това, безнаказано... Припомням, че Джамбазки е общински съветник, избран с листата не на друга партия, а на ГЕРБ — гражданите за ЕВРОПЕЙСКО развитие на България. Това явно се разбира под "европейско развитие" — да прокараш през задния вход в управлението лица и партии, очевидно нарушаващи всякакви демократични, а вероятно и законови норми и правила.

Провокиран съм от участието му в предаването да го призова да си скъса юридическата диплома, за да не резили адвокатската професия... По следните причини:

Какво се случи в Бургас тази неделя? Провокирани от хипотетичните си обвинения срещу религиозната общност "Свидетели на Йехова" ВМРО участва в организацията на погром над частна собственост и насилие, довело до средни, а вероятно и тежки телесни повреди на последователи на религизона общност — счупени лицеви кости. Казано просто — МВРО са съучастници в действия, които Наказателният кодекс (чл. чл. 162-164) квалифицира като престъпления срещу правата на гражданите и вероизповеданията. Точка.

В обречения си на провал опит да оневини ВМРО, Джамбазки стигна до висини, граничещи с абсурд, в които обясни, че тези действия са протест срещу държавата и имат за цел едва ли не да защитят реда и законността... Сиреч, според Джамбазки, проблем очевидно няма.

В пледоарията си в защита на лумпените, биещи свидетелите на Йехова, Джамбазки постоянно провокираше религиозна нетърпимост и омраза, многократно ползвайки термин, който няма правна стойност и легална дефиниция, а извън теософския или социологическия дискурс, няма никаква стойност — секти и производното сектанти.

Казано съвсем просто, така, че всеки последовател и симпатизант на ВМРО дори да разбере, Джамбазки защитаваше кауза пердута — опитваше се да оправдае и оневини едно очевидно престъпление, заснето от минимум две камери, без да броим специално монтираните камери на СКАТ, с манипулативното, недоказано и хипотетично твърдение за предполагаеми закононарушения на религиозната общност.

Наглостта на Джамбазки стигна до там, че в опита си да оневини ВМРО, като съорганизатор на погрома и насилието на религиозна основа, той има нахалството да твърди, че вината е персонална, сякаш обвиненията, които сипеше не би следвало, също така, да се персонифицират.

Заради аргумента, нека допуснем, че той е прав. Само за миг да го допуснем. Приемам, че отговорността на религиозната организация трябва да бъде потърсена. Очевидно обаче е друго — няма правова държава, в която подобни действия и насилие, провокирани от политически доктрини ще остане ненаказано, а санкцията най-вероятно ще се отрази недвусмислено върху присъствието на въпросната политическа структура в правния мир — с думи прости, подобна партия ще бъде забранена.

Наглостта на Джамбазки стигна до там, че си позволи да провежда разпит в ефир, за съжаление, необезпокояван от водещата, в който той с полицейски методи се опита да компрометира представителя на свидетелите на Йехова.

В заключение, Джамбазки нееднократно се зарече, че неговата партия и за в бъдеще ще продължи да безчинства по подобен начин, организирайки подобни прояви, а за начало председателят на общинската комисия по ред и сигурност посочи столичния район Люлин. Дори повече, той гордо заяви, че ще вее знамето на ВМРО на бъдещите протести...

Интересно е и друго — участието на бургаската СКАТ. Нейни камери са били на събитието доста време преди то да започне, а на сайта си са публикували репортажи в гръб.

Очевидно е, че вероятността това явно и филмирано престъпление да бъде покрито от МВР е огромна и само гражданското общество и медиите са в състояние да го предотвратят....

За по-сигурно, прехвърлих видео записите с лицата на извършителите в своя канал в Ютюб, за да не изчезнат услужливо от мрежата.

П.П. Малко по-късно днес ще публикувам запис на разговора в студиото на Дарик.
П.П.П. припомням, че лицето Джамбазки води предаване по радио К2 и призовавам редакторите на това радио да преосмислят участието му.






2 коментара:

  1. Поздравления за позицията!
    Само не се надявайте Джамбазки да си скъса дипломата - той няма такава! завършил е семестриално преди 7-8 години и не си е взел държавния изпит.
    Пък и за какво му е? Да е партийна номенклатура на Каракачанов е достатъчно, за да го назначат за зам-шеф на МВРО и за председател на комисия в Столичния общински съвет :)

    ОтговорИзтриване
  2. Г-н Генов, изгледах видеото от вчерашния дипут, който сте качили в ЮТуб. Представили сте се добре.
    Представителят на ВМРО се опита да прокара идеята, че те не са организирали "протеста". Имало групи в интернет, които поканили хората. Георги Дракалиев от ВМРО-Бургас твърди в едно интервю, че те научили оъ интернет и така решили да се включат.
    Това не е баш вярно.
    Ето линк към Фейсбук, където се вижда, че именно г-н Дракалиев е сред организаторите на събитието: http://www.facebook.com/event.php?eid=108109635940321

    ОтговорИзтриване