AdSense Top

понеделник, 3 август 2009 г.

За прекия контакт с народните маси

"Популизъм:
  1. Съвкупност от идейно-политически течения от радикален характер, които си поставят за цел да се ръководят от “волята на народа” и да се осъществяват преки контакти с народните маси.
  2. Примитивна политическа тактика, която има за цел да заблуждава и манипулира народните маси чрез щедро раздаване на обикновено неосъществими обещания и др.; демагогско флиртуване с тълпата."

"...Тихомълком се крие, че България е платила 100 млн. лв. рекет за освобождаването на българските медици от Либия..."
Премиерът Борисов, цитиран от Актуално


"...Пристигна самолетът, който беше изпратен да прибере заболелия български моряк Панко Тодоров от Иран, предаде БТА. Машината излетя в неделя сутринта в 7.00 ч... Морякът е претърпял "мозъчно-съдов инцидент", каза здравният министър Божидар Нанев, който посрещна Тодоров. Транспортирането струва около 24 000 евро, разходите за полета са за сметка на Министерството на здравеопазването..."
Дир БГ

Бих искал да разбера в какво точно премиерът Борисов вижда разликата между това едно правителство предполагаемо да е платило 100 милиона за живота на пет български медицински сестри в Либия и НЕГОВОТО правителство да изхарчи 24 хиляди евро, за да спаси живота на един гражданин в Иран? Как точно в единия случай това е лошо, а в другия се вдига шум в медиите и действието се оценява високо? Количеството "изхарчени" пари ли е определящо или има други фактори и къде е тънката граница между "прякото говорене на народните маси", като начин на действие и управление и реалните, последователни и принципни политически решения?

снимка: www.bulfax.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар