AdSense Top

неделя, 23 август 2009 г.

200 г. Менделсон в Емона

Православният храм "Св. Димитър" в с. Емона е възстановен почти от нула с дарения на емончани. Хора, които притежават имоти в Емона и живеят тук целогодишно или идват сезонно, са помогнали, с дарените от тях средства, да се изгради тази църква.

Тази вечер, за десета поредна година, Маестро Марио изнесе благотворителен концерт, като средствата от него ще бъдат използвани за изграждане на навес към храма, където, при лоши атмосферни условия, православните вярващи, събрали се в църквата за някое свещенодействие или ритуал, ще могат да продължат общуването си в по-неформална атмосфера.

Концертът тази вечер бе посветен на 200 годишнината на композитора Менделсон. Основната част на програмата бе изпълнена от Маестро Марио, а снимките, които направих с мобилния си телефон, въпреки компромисното качество, пресъздават поне частично атмосферата на събитието, на което присъстваха стотина души.








4 коментара:

  1. Класическа музика в църква - това е направо революция в българското православие! ;-)

    ОтговорИзтриване
  2. А, накрая, по молба на попа, Марио изсвири и цигански мотиви с цигулката (забравих в момента автора). Революцията е пълна! Свещеникът беше с расо, решено в цвят охра и говореше чист, литературен български. Много приятно впечатление ми направи.

    ОтговорИзтриване
  3. Гледай ти, да не повярваш... )))

    ОтговорИзтриване
  4. А, ако ти покажа снимки на самия храм... Доста сносно е направен! Браво на конгрегацията!

    ОтговорИзтриване