AdSense Top

вторник, 1 септември 2009 г.

ТУРИ МУ ПЕПЕЛ от рози

Поредната медийна акция на медийния премиер и неговото медийно правителство се разиграва тези дни. Военният министър, който, между другото, смени няколко политически партии, преди да се добере до министерския пост, загрижен за добруването на българския народ и в частност, на българския войн, а най-вече, загрижен за неговата сексуалност, хвърли поредната медийна бомба. Окрилен от "откритието" на медийния премиер Борисов, който гръмко изрази несъгласието си с цвета на двете беемвета на Министерството на отбраната (МО), пребоядисани в цвят "пепел от рози", усъмнявайки се в сексуалната ориентация, като водеща при избор на цвят, министър Младенов "извади" пребоядисването на беемветата като основно доказателство за злоупотреби с власт и средства в подопечното му министерство.

Ще ме прощавате, ама това е далече не най-важния проблем какъв цвят са проклетите беемвета. Правилните въпроси са:
  1. Имало ли е злоупотреба с власт и/или средства при закупуването им?
  2. Имало ли е злоупотреба с власт и/или средства при пребоядисването?
  3. Имало ли е злоупотреба с власт и/или средства при ползването на ведомствените автомобили?
Изборът на цвят е далеч по-маловажният проблем, който, отчитайки ведомството, е и въпрос на можене. За мен, от чисто естетическа гледна точка, "пепел от рози" е един много приятен цвят, а кола, решена тонално по този начин, може дори да бъде много сполучливо дизайнерско откритие.

Ако Борисов и Младенов, в стремежа си за пореден път да демонстрират на народа, силното си желание да "борят" лошите крадци във властта, са направили съзнателен избор да занимават обществеността със естетическите си виждания за сполучлив или несполучлив дизайн, моето скромно мнение е, че това далеч не е демонстрация на управленски умения, а по-скоро израз на желание да се ангажира обществеността с теми, които не са нищо друго, освен елементарни, безинтересни и популистки.

Естествено възникват следните въпроси:
  1. Ако беемветата бяха останали черни, дали Борисов и Младенов биха вдигали шум?
  2. Ако беемветата бяха боядисани не в цвят "пепел от рози", а, да речем, камуфлажно, по-мъжествени ли щяха да са?
  3. КАКВО, ПО ДЯВОЛИТЕ, СТАВА, Г-Н БОРИСОВ, с уверенията Ви, че ще разследвате Доган? Доста замря ГОВОРЕНЕТО ВИ в тази посока...
Проблемът с цветовите предпочитания на някой незнаен служител на МО бяха толкова преекспонирани и изкривени в опитите да бъде показано на народа колко безкомпромисни са медийния премиер, медийния военен министър и медийния кабинет в борбата си за разкриване на злоупотребите на станишевия кабинет, че сведоха дискурса до обикновен махленски разговор дали щерката на бившия министър случайно не е ходила на абитуриентски бал с въпросните "кок де рош" беемвета... Сякаш самият Борисов не си бе счупил крака само няколко седмици по-рано, разцъквайки мачле с приятели, най-вероятно В РАБОТНО ВРЕМЕ... Кой е критерият, според който едното е злоупотреба, а другото е адски куул и се харесва на народа могат да отговорят единствено сервилните медии и журналисти, които издигнаха Борисов на пиедестал и, в крайна сметка, го направиха премиер. А, говоренето за абитуриентския бал на министерската щерка ме навежда на мисълта, че с въпросните беемвета Министерството на отбраната може даже да закърпи някоя дупка в бюджета си, като... ОТДАВА ВЪПРОСНИТЕ ЛИМУЗИНИ ПОД НАЕМ на желаещите абитуриенти и граждани, които искат да се почувстват хем по-така, хем да го раздават малко като министри...

Няма коментари:

Публикуване на коментар