AdSense Top

понеделник, 7 септември 2009 г.

Пишеше го в Паралели, казаха го по Битивито

Министерствата на икономиката и на транспорта започнаха проверка на фирмите "Клюнчев" и "Солак тур", свързани със злополучната екскурзия. Оказа се, че са допуснати множество нарушения на закона. И двете фирми нямат лиценз за туроператорска дейност, а туристите нямат нито договори, нито медицински застраховки.

Това е цитат от СЕГА.

Въпросът, който неминуемо възниква е, ако македонският министър на транспорта подава оставка заради потъналия кораб, който удави 15 българи, какво трябва да направи българският му колега, щом ДВЕ фирми организират фаталната екскурзия, без тур-операторски лицензи? Отговорът го даде Борисов при Бареков: "Цялото безобразие е на македонците!"

Едно време, като деца, когато искахме да "подкрепим" казаното от нас с "доказателства", казвахме: "пише го в Паралели". Сега, щом Борисов казва нещо при Бареков, в Битивито, няма място за съмнения! Казаха го по Битиви - виновни са македонците! Борисов и министрите му - НЕ! Той посрещна оцелелите на аерогарата. Всичко е наред! Остава да чуем Божидар Димитров по въпроса. Дори и грам съмнение в професионализма на екипа на Борисов не трябва да се прокрадва.

А, това, че тази екскурзия можеше да се организира професионално, при спазване на всички изисквания за безопасност, е друга тема. Вероятно, наистина не е работа на българските тур-оператори да следят дали има спасителни жилетки и колко души тръгват на круиз с кораба, но дразнещото в случая е лекотата, с която политическите ни мъже си правят PR-a, за сметка на трагедията. Борисов изчиства всяка сянка на съмнение от ореола си не къде да е, а при Бареков, а Първанов кара пострадалите да го чакат един час, за да им пожелае кураж. Естествено, после всички се събират на литургията на дядо Николай в Пловдив...

снимка: ВЕСТИ

Няма коментари:

Публикуване на коментар