AdSense Top

петък, 25 юни 2010 г.

Идиоти!

Според проф. Константинов - никой не може да контролира "простащината, която цари в личния Интернет". Според депутатите, ако все пак приемат дискутираните тези дни идиотски текстове в новия изборен кодекс, един месец, по време на всяка предизборна кампания, няма да може да се пишат разни лоши неща за политиците... Преди и след това - да, но в този период - ЙОК!

Ще оставим без коментар очевидната липса на разбиране у господин Константинов относно основни характеристики на световната мрежа, мотивирала го да окачестви "личния" Интернет като преимуществено просташки. Ще приемем, че употребениото от господина определение е израз единствено на несъгласие с личните мнения на мнозина критично настроени потребители на Интернет и за това няма да разсъждаваме нали подобни изразни средства не говорят по-скоро за ползващия ги...

Да разгледаме следната хипотеза, възникната от дискутираните тези дни идеи да бъде "наденат хомот" на пишещите в Интернет: От днес, 25 юни, започва предизборна надпревата. Някак, въпреки съпротивата на здравия разум, в новия изборен закон влезе забрана, според която аз няма да мога да си критикувам на воля от 00:00 на 25 юни до 23:59:59 ч. на 25 юли... Добре...

Какво обаче ще стане, ако аз пиша всеки ден от предизборната кампания по една критична бележка за всеки един депутат, който ми дойде на ум, но... Карам моя блог да публикува всичко със задна дата, 24 юни 23 часа, 30 минути, 31 минути, 32 минути 33 минути и така, до 23 часа и 59 минути на същия този 24 юни?

Публикациите ми ще се показват в блога, но датата ще е ПРЕДИ началото на кампанията!

В своя статия в СЕГА В. Марковски казва, че има решение на Европейския съд, според което да наречеш политиците идиоти не е престъпление.

Е, господа депутати, ако приемете подобни разпоредби, ще добавите още едно основание да твърдя че мнозина от вас са идиоти.

Ако случайно и на вас ви е необходимо решението на съда - ето го...

1 коментар:

  1. Ето и решението (едно от многото) на Европейският съд за правата на човека.

    http://nellyo.wordpress.com/2010/06/24/renaud-v-france/

    "В решение по делото Renaud v. France (No. 13290/07, 25 февруари 2010) съдът в Страсбург обсъжда свободата на изразяване онлайн. Според съда, критиката на публични фигури е част от политическите дебати и присъдата за клевета в случай на критични изказвания е нарушение на свободата на изразяване, гарантирана от член 10 ЕКПЧ (Европейската конвенция за правата на човека)."

    ОтговорИзтриване