AdSense Top

петък, 6 август 2010 г.

Нагъл, по-нагъл... Божидар Димитров

Вместо да се извини и да помълчи малко, докато бурята отмине, министърът без портфейл на българите в чужбина продължава да не разбира или да се прави на неразбрал в какво точно е сгафил. Цитиран от Стандарт министърът се опитва да омаловажи скандалното си изказване:
"...Става въпрос за злонамерена акция, уточни за "Стандарт" Божидар Димитров. Той поясни, че с фразата е визирал определени историци и археолози, нападнали откривателя на ценната реликва - проф. Казимир Попконстантинов... Министърът заяви още, че е безкрайно учуден от обвиненията в липса на уважение към българите. Мен винаги са ме обвинявали точно в обратното - че прекалено преувеличавам интелигентността на нацията, допълни още историкът..."
С това, на практика,  Димитров продължава да обижда всички тези, които не се чувстват "шибан народ", обвинявайки ги в злонамереност.

Много нагло и нахално, господин министре!.. За Ваше сведение, всички тези "злонамерени завистници" вече няма да се задоволят с Вашето извинение. Те ще поискат Вашето оттегляне! Бъдете сигурен!

П.П. Припомням, че Димитров и "сам би се оттеглил ако пак направи гаф".
П.П.П. Медиите се събуждат лека-полека. ТРУД: "Министър Димитров: "Шибан народ!" Интересен е и коментарът на премиера, направен при друг гаф на министъра:
"Предупредил съм го, че при следващ случай просто се разделяме", заяви тогава Борисов.

6 коментара:

  1. Асене, предлагам да не се ядосваме чак толкова - това не се отнася за нас, които не сме им гласували на ченгенцето и бащицата му. :)

    ОтговорИзтриване
  2. @Frog'n'roll: Аз не се ядосвам. :-) Иска ми се поне нещо да се случи нормално в тази държава. След подобна изцепка, нормално е да си тръгне този... индивид. Съгласен?

    ОтговорИзтриване
  3. Прегледах пресата днес и реакциите са толкова анемични, че за пореден път се убеждавам в липсата на адекватна журналистика в България.
    Явно доста смс-и получават нашите таблоиди...:)

    ОтговорИзтриване
  4. За съжаление е прав Божидар Димитров :( Шибана нация сме с лош човешки материал и чипа ни е за смяна... ужасно мързеливи, самозвани, претенциозни и с големи изисквания, крадливи но и лъжливи хора ме Българите, но в същото време сме страшно мързеливи, крадливи, темерути, лицемери и все държавата е виновна за всичко ! Божо трябва да бъде награден за това си прозрение ! Намери се кой да Ви го каже пак !

    ОтговорИзтриване
  5. Този исторически комунистически ченгесар обеща пред шибаният български народ, че при втори гаф ще си подаде оставката. Да си подава шибаната оставка незабавно.

    ОтговорИзтриване
  6. На мен не ми е ясно, защото да не му разбираме буквално думите (http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/08/06/943598_bojidar_dimitrov_ne_sum_kazal_shiban_narod_imah/)

    Ако на министрите и образованите хора не могат да им се вземат за чиста монета изказванията/не стоят зад думите си, как очава да достигнем някога нелъжещите хора от едно време?

    И как може журналистите да наричат това малоумно оправдаване извинение???

    ОтговорИзтриване