AdSense Top

вторник, 25 януари 2011 г.

Мишката да изяде флашката, котката — мишката, кучето — котката...

Снимка: Гласове
Нещо такова трябва да се случи, за да излезе правителството, "великият султан и неговият везир" от кризата със СРС-тата. Само така проблемът със СРС-тата, ще има приемливо за Премиера и вицето му развитие на нещата... Или, казано с думи прости, снишаваме се за пореден път, докато бурята отмине.

Борисов и Цветанов, а и останалите държавни институции, като прокуратурата, нямат полезен ход.

За всички е ясно, че записите са автентични. Дори да са унищожени оригиналите, всички познаваме нашия любим премиер и знаем, че нищо от пуснатите в Интернет и по медиите записи не е нехарактерно за него. Нито като стилистика, нито като манталитет, най-малкото пък като стил на действие или лични контакти и отношение към "консумирането" на властта.

Защо, вместо да коментират и отговорят недвусмислено на въпроса автентични ли са записите, или са манипулирани, институции (МВР, СДОТО, Прокуратура, Подкомисия към НС за контрол на СРС и други), предпочитат, ако може, флашката със записите да я изгризе мишката, после котката да изяде мишката, накрая кучето да изяде котката?

Защото и двата отговора на въпроса автентични ли са записите са неизгодни за управляващите.

Ако кажат, че са фалшиви, никой няма да им повярва. Ще започне една дандания в Интернет. много други, като Атанас Чобанов и Делян Делчев, които ще се самоорганизират в Crowdsorcing да опровергават евентуалната все още неоповестена "експертиза" на органите, посочваща, че записите са фалшифицирани. Медиите ще подхванат скандала на ново и още 15-20% от доверието към Бойко и Цецо ще се стопят...

Ако кажат, че са автентични, няма как да не си зададем въпроса какво прави главната прокуратура с представители на властта, които покровителстват контрабандни канали и препятстват проверка за незаконно производство на алкохол. А отговорът, макар и фантасмагоричен за България, е еднозначен: трябва да се предприемат съответните следствени мерки, дори и ограничения в правото на свободно придвижване на заподозрените, ако за това има достатъчни основания. Казано с други думи, може и до арести да се стигне. Но, в нормална държава.

Нещо такова се случва, между другото и с проверката на НАП за имотите на Цветанов. Шефът на институцията тичаше по сутрешните блокове, три дни след като избухна и този скандал, да обяснява, как до онзи момент НАП проблеми не виждал. От друга страна, след тези три дни, вече три месеца не стигат на НАП да завърши проверката и да оповести ВСИЧКИ обстоятелства, тъй като самият Цветанов даде изрично съгласие за това.

Причините за протакането са същите!

Ако кажат, че няма проблем, Интернет пространството и някои от медиите няма да млъкнат лесно, коментирайки възможността точно Цветанов и фамилия да изкарат и изхарчат стотици хиляди левове, без да броим ежедневните им разходи...

Ако кажат, че има проблем, идва най-тежкият въпрос: за политическата и законова отговорност.

По тази причина, нека не се залъгваме излишно, институциите предпочитат мишките да изгризат вестниците, котките да изядат мишките, а кучетата да изядат коктите, докато падне гъста софийска мъгла над всичко и лека-полека забравим...

Комитата в Сеизмограф:



Още по темата:

Няма коментари:

Публикуване на коментар