AdSense Top

вторник, 25 януари 2011 г.

Дюнер-дипломация

На държави, където службите им са в пъти по-силни от нашите, им се случва това и те не могат да предотвратят нищо. Ние разчитаме на балансираната ни външна политика с арабския свят, с Палестина, с всички държави там сме в изключително близки, приятелски отношения. Арабският свят прави бизнес в България; на всеки ъгъл има дюнер"

Галерия: Актуално
Това казва премиерът, коментирайки атентата на аерогарата в Москва.

Да се замислим какво ни казва Борисов? Рискът от терористична атака, според премиера, зависи от външнополитическите отношения на България със страните от арабския свят, от приятелските отношения с техните правителства, както и от бизнес контактите ни с тези държави.

Това изказване, освен нелепо е и скандално. То би могло да се тълкува като външнополитически гаф на генерала, внушаващ за възможна връзка между терористите и правителствата на страните от арабския свят. Това, също така, може да се тълкува и като внушение, че тези правителства имат влияние върху терористите, което упражняват селективно, в зависимост от отношенията си с други държави.

Този човек не го ли брифират, няма ли съветници, които да го подготвят преди медийни изяви с подобна стойност, или всичко за него лесно, като партия белот край София?..

7 коментара:

  1. От изказването на Борисов излиза, че само от арабския свят може да се очаква тероризъм, което е обида за арабските държави; в Европа също има движения, които са извършвали терористични актове - например ЕТА, ИРА и тн. Това си е гаф

    ОтговорИзтриване
  2. "Този човек не го ли брифират" - според мен или са решили, че няма смисъл, или съветниците са мноооого смотани, или са го оставили да си говори каквото си говори с идеята, че е "свежо и различно"...

    На мен и свеждането на "бизнес в Българиа" до наличието на дюнерджийници не ми се нрави...

    ОтговорИзтриване
  3. премиерът все повече ми прилича на оперетна слугиня, разпръскваща праха с перушини докато се опитва правейки елегантни пируети да не се сурне върху оркестъра.

    ОтговорИзтриване
  4. Бат Бойко както винаги верен на себе си!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Ех, Борисов, Борисов, то ако беше толкоз просто... Аз примерно съм съгласен на всеки ъгъл да се появят будки за блини и квас (макар че не обичам нито едното, нито другото) – стига само да спре енергийният тероризъм откъм североизток. Там поне няма никакво съмнение, че не само правителството има връзка със споменатия тероризъм, а и че със сигурност има много пряко влияние, което упражнява именно селективно, в зависимост от отношенията с различните държави. Но за жалост не става така.

    А тоя наш министър-председател такъв автогол ще си вкара някой ден с хашлашките си приказки, че не само той ще го отнесе, а и всички ние покрай него. Крайно време е да разбере, че въшната политика не е откриване да детски градини, и да внимава какви ги ръси. Ако някой фанатик ислямист гръмне някоя бомба насред София (недай боже, но идиоти има всякакви), как ли ще отговори драгият премиер на въпроса – що така бе, г-н Борисов, нали дюнерите не сме ги гонили...

    Тук обаче не става дума за две-три непремерени приказки, проблемът е по-сериозен. Преди време прогнозирах, че външнополитическите изяви ще се усладят на премиерското его, и от това ще произлязат главоболия. И явно нещата отиват натам. Единствената ми надежда е иначе кроткият Младенов да му тропне по масата и да каже – шефе, моля ти се, по тия въпроси ме остави да говоря аз. И то ПРЕДИ да се произведе някакъв генерален гаф.

    Че президента ни не го канят никъде, щото е отявлен руски лобист, е зле за държавата. Но айде, него ще го изтраем още малко. Още по-зле обаче би било, ако започнат да канят премиера ни навякъде, за да се забавляват с изцепките му. Ако наред със славата на трети бананов пояс и място за алкохолен туризъм станем и шутът на Европа, съвсем ще я втасаме.

    ОтговорИзтриване
  6. Смехуркото Зелен Бетон :
    -"Единствената ми надежда е иначе кроткият Младенов да му тропне по масата и да каже – шефе, моля ти се, по тия въпроси ме остави да говоря аз. И то ПРЕДИ да се произведе някакъв генерален гаф."
    Смешник си ДРАГИ.
    Кибик Блаже

    ОтговорИзтриване
  7. В такива случаи нямам нищо против да съм смехурко, смешник или както там му викаш. Щото алтернативата е да стана зъл.

    ОтговорИзтриване