AdSense Top

неделя, 30 януари 2011 г.

Изключително атрактивен начин да общуваш с медиите...

Снимка: government.bg
"Изключително атрактивен начин за общуване с медиите, да се публикуват стенограмите" — възкликна възторжено от "G—орещата точка" Бареков по ТВ7, коментирайки СРС-тата...

Очевидно предварително подготвената премиерска реч пред министрите, в стил "поток на съзнанието" на Борисов бе направена именно с ясното разбиране, че тя ЩЕ стигне до обществеността, благодарение на трескавото преразказване и цитиране в медиите.

Всички анализатори се впуснаха в преразкази по картинка "лошите атакуват премиера" и вероятно никой не обърна внимание на няколко знакови момента в стенограмата от заседанието на МС:
Това е разговор, който вас не ви интересува, ще си го проведем и със службите, и внимателно ще проследим всички участници и през годината, и през предишните години във всичките тези скандали. Аз просто искам да ви обясня и да ви кажа на вас самите, защото това ми е важно вие да го знаете.
И още:
А за хилядите, които съм казал да уволнят, да махнат, разпоредил операции по тях, това не излиза.
 Само тези два цитата от "кървавата" реч на Борисов пред министрите, публикувана няколко часа след като е произнесена, ме кара да си задам следните въпроси:

  1. При проверките, разпоредени от Борисов срещу хилядите, ползват ли се СРС?
  2. По какъв принцип службите ще проверяват "всички участници в скандала" със изтеклите СРС?
  3. Как ще бъдат проверявани участниците в скандала "през годината"?
  4. Какво значи "всички"? Всички журналисти? Всички коментиращи? Всички, които по някакъв начин публично са коментирали темата? 
Сигурен съм обаче, че никой няма да попита премиера за това, защото той е намерил "изключително атрактивен начин да общува с медиите"... СРС-тата? 
Това да ни е кусурът...

2 коментара:

  1. Пишещия,ти да не си бил на стаж при А.Цолова от БТВ, кървави писма, кървава реч,боже,по-малко злоба, вреди на здравето:))))))))

    ОтговорИзтриване
  2. Гинке, ти да прочете стенограмката слчуайно, или така си говориш?

    ОтговорИзтриване