AdSense Top

сряда, 2 февруари 2011 г.

Площад "Народно събрание" или Терминал 2?

Снимка: LifeNews.bg
Прокуратурата, според сайта Лайф Нюз, оневини Премиера, генерал-лейтенант, доктор Борисов за чадъра, който той спусна над Мишо Бирата, разпореждайки на Ваньо Танов да изтегли хората си от фабриката му.

Същата тази прокуратура, която мълча седмици наред за СРС-тата, изчаквайки всички аргументи да олекнат, поради прекомерната им употреба в медиите и Интернет пространството.

Същата тази прокуратура, за която няма проблем, че Цветанов чете СРС-та от трибуната на Парламента, щото имало висок обществен интерес, за което им били виновни медиите...

Същата тази прокуратура, която е глуха и сляпа за имотното състояние на Цветанов.

Същата тази прокуратура, която е солидарно отговорна за 82% недоверие към съдебната система у нас, тъй като е част от нея...

Какво ни казва тази прокуратура? Казва ни, че няма проблем в това, че Борисов нарежда на Танов да прекрати проверка във фабриката на Мишо бирата. Нито дума обаче за установеното производство на спирт и неправомерно производство на бира, въпреки отнетия лиценз.

Нито дума не ни казва прокуратурата и за това, че отмяната на постановлението за отнемане на лиценза е с решение на съда от 09 март, но влиза в сила 7 дни по-късно — на 16 март, а разговорът на Борисов и Танов, ако е проведен на 13-ти март 2010, и последвалите действия по прекратяване на проверката, са най-вероятно в нарушение на Закона, тъй като денят, в който Борисов говори с Танов е във време, в което процесуалните срокове по съдебния спор за отнемането на лиценза все още не са изтекли.

Нито дума не обелва прокуратурата и за това, че, както се вижда от разговора, изтекъл в медиите, нито Борисов, нито Танов коментират и знаят за съдебните действия, а премиерът просто разпорежда спиране на проверката.

Нито дума и за това, че фразите на Танов: "Сега, аз не знам какво сте се разбрали последно. Уговорката беше това, което имат като наличност, да го бутилират и да го изведат. Обаче те в момента произвеждат... Сега, като напишем акта, и той посмъртно никога няма да си върне лиценза" подсказват за вероятно възпрепятстване на митническа проверка, в резултат нa директна, йерархична заповед на Борисов, било то и след ходатайство на Първанов...

От където и да го погледнеш, основания за съмнения в законосъобразността на действията на премиера има, но за прокуратурата няма проблем!..

Затова и шегата, че изходът от кризата е през Терминал 2 е все по-актуална.

Аз обаче имам друга теория — изходът от кризата може да мине и през площад "Народно събрание", ако се съберат 10 хиляди души...

Няма коментари:

Публикуване на коментар