AdSense Top

събота, 26 февруари 2011 г.

ЦСКА победи "Левски", милицията победи публиката...

снимка
Закон за МВР, чл. 73, ал. 4:
(4) Използването на физическа сила и помощни средства се преустановява незабавно след постигане целта на приложената мярка.
Скандално! Народната милиция изгони ЦЯЛАТА агитка на ЦСКА в почивката на мача с "Левски", завършил с победа на червените. Защото червените фенове хвърляли камъни по ченгетата...

Според коментари в медиите, феновете на ЦСКА са били няколко хиляди (четох някъде, че били 3 хиляди). Представете си, ако всеки един от тях беше хвърлил камък по милицията?.. Аргументът, че милицията е направила всичко възможно и не е превишила правата си, реагирайки срещу цялата агитка на ЦСКА, която цялата била хвърляла камъни, е, ако не идиотски, поне смехотворен.

Докато пиша тези редове, резултатът вече е 3:0 за ЦСКА.

Да се върнем на темата! От много години не съм луд запалянко, но в детските си години си спомням великите мачове на ЦСКА срещу не един европейски гранд. Спомням си и много мачове между двата "гранда". Помня как действаше тогава милицията. Гонеше публиката, но гонеше не ЦЯЛАТА агитка, а само определени редове. Сега, при трагична игра на "Левски" и тотално превъзходство на червения отбор, милицията допусна тотална грешка. Изгони цялата агитка на червените за нарушения на обществения ред извършвани далеч не от всички запалянковци на червените.

Така, милицията, призвана да пази правата на гражданите, отново наруши човешки права биейки и гонейки от стадиона не само тези, които нарушават реда, но и тези, които са отишли да се радват културно и възпитано на играта на своите любимци, подкрепяйки ги от трибуната.

"Отборът на народа", съзнателно или не, се оказа отново услужливо обслужен от властта. Това, което казвам е, че полицията можеше да реагира адекватно, но след януарския протест през 2009 това явно е невъзможно.

А "Левски"?.. Дори с пълно преимущество по трибуните, с помощта на полицията, не успяха да покажат нещо адекватно и направиха един от най-трагичните си мачове ever...

Пред празната трибуна. Снимка: Спортал БГ

5 коментара:

  1. Пазят се правата на граждани ,мирно и тихо гледащи мача а не на вандали.На тях мястото им е в затвора за хулиганство и е време вече да се забрани въобще на агитките на тези два отбора ,а и на още няколко/като Ботев -Пловдив/ да присъстват на мачовете.
    Просто полицията малко ги е била.Бой ,арест и по бързата процедура но жалко ,че няма места като Огняново да чукат камъни докато изплатят нанесените щети.Това е спазване на човешките права защото и аз ги имам но те ми ги нарушават като ме карат да плащам за възстановяване на неща които аз не съм повредил.Всеки да си носи отговорност за действията.

    ОтговорИзтриване
  2. Цветанов, пропусна рефрена за чорбата...

    ОтговорИзтриване
  3. Асене, видях тези питекантропи какво правят по улиците... Сори, ама просто у нас е пълно безредие.
    В случая Цветанов е прав. Освен това тези примати нарушиха правата на много други граждани, като им отнеха транспоррта за 3 часа, застрашиха здравето и имота им по време на безредията по улиците...

    Впрочем как при такива действия на футболни хулигани ще се разбере кой хвърля камъни, а кой не?!...

    ОтговорИзтриване
  4. А, как разбират в Англия? Не само, че разбират, ами и в затвора ги вкарват и кракът им не стъпва на мач години наред?..

    Случаят е идентичен с:
    1. 2009, когато ченгетата биеха наред заради стотина лумпена, най-вероятно от синята агитка;
    2. Скорошните изтъпления в Италия, когато карабинерите си бяха питали шапките, въпреки, че сърбите ги бяха предупредили... Помниш ли?

    Не ми го хвали тоя! Да си гледа тъщата, маншетите и ръкавелите...

    ОтговорИзтриване
  5. ...И за капак, вчера по една от телевизиите показаха как осъден фен на Миньор, въпреки забраната, си минава през кордона от ченгета и влиза на мач, защото "за феновете това е всичко!"...

    ОтговорИзтриване