AdSense Top

сряда, 9 март 2011 г.

Айпади, мобифони, мерцедеси...

снимка actualno.com
Не става дума за рефрен от чалга песен, а за кабинета, министрите, организираната престъпност и лично премиера, генерал-лейтенант доктор Борисов...

Няколко новини се случиха тези дни, коя от коя по-хубава!

Дойде Докладът на държавния департамент на САЩ за трафика на наркотици. Премиер и вътрешен министър се възторгнаха, че доверието в България на международното положение по отношение на правоорханителната ни система, борбата с организираната престъпност и корупцията се е възвърнало! Вече сме "водеща сила при международните разследвания..." Ура, да живей! Обаче не съвсем. В доклада се казва и това: "Корупцията остава сериозен проблем в правораздаването и правосъдието"... Хем корупцията е сериозен проблем, хем доверието се е възвърнало. Как става така вероятно само Борисов и Цветанов знаят...

Тъкмо се похвалиха премиерът и вицето, че вече ни вярват, че сме преборили престъпността и хоп!.. Откраднаха колата на културния министър, барабар с... внучката му в нея. За няколко часа намериха автомобила, медиите се прехласнаха, а самият министър Рашидов заяви, че е сигурен, че същото старание в борбата с организираната престъпност МВР проявява и към останалите обикновени граждани, останали без коли по недоброволен начин. Дали е така могат да кажат само тези обикновени граждани, попълвали заявления за откраднат автомобил наскоро... Аз не знам.

Знам само, че не МВР, а iPad с включен GPS спасил колата на министерския син... Казва го Стандарт, не някаква си опозиционна медия! Вярвам им!

Сега разбирам защо беше цялата офанзива на ГЕРБ с айпадите! Превенция и борба с организираната престъпност, в частност, с автокрадците! Във всеки министерски автомобил — айпад! Да видят те!

Калин Георгиев пък заяви, че кражбите на коли се увеличавали... Ами доклада, г-н Георгиев? Как така?! Хем ни хвалят, че имало политическа воля за борба с организираната престъпност, хем кражбите на коли се увеличили?! Не може така! Трябва да се вземат мерки!

И, като казах мерки, се сетих, че министър Цветанов помоли съдиите да не пускат авто-крадците под парична гаранция, защото те веднага почвали пак да крадат. Съгласен съм с министъра! Не само, че съм съгласен, ами имам и допълнително предложение!

Понеже този доклад на на Държавния департамент на САЩ за пореден път отчита "политическата воля на кабинета" да бори бандитите, предлагам, като превантивна и превъзпитателна мярка американското посолство да осигури зала, в която всички задържани авто-крадци да бъдат принуждавани да слушат Докладите на държавния департамент на САЩ за волята на кабинета да бори организираната престъпност. За по-добра изразителност и ефективност, предлагам лично негово превъзходителство, посланик Уорлик да чете текстовете. Ще помогне, сигурен съм!..

Иначе всички ние си знаем, премиерът чуе ли "конграчулейшън" — спира да слуша. Така правели и международните инвеститори. Прочетат ли "България има силна политическа воля... Може и да не го дочетат до края!.."  Не ми вярвате? Чуйте премиера!..

Няма коментари:

Публикуване на коментар