AdSense Top

петък, 27 февруари 2009 г.

Меверето: "Е са ше ги наритаме теа!.."

Министър Миков и Генералния комисар Димитров се скъсаха да ни обясняват как лумпените предизвикали и изнервили невинната полиция и жандармерия на "оня" протест на 14 януари. Как провокирали служителите на МВР, които иначе никога не биха посегнали да бият мирно протестиращи граждани... По всякакъв начин ни се внушаваше колко високо морални са служителите на реда и как безотговорните арестанти избират най-неподходящия момент да умрат я в районното, я в полицейската "катафалка" (както ги наричахме преди години)... По правило, не давам и пет пари за тези приказки, какво да говорим да им се вържа?..

От днес обаче внушението за високия професионализъм и морал на редовия служител, който никога не би си превишил правомощията не струват и пукната пара!

Днес, по време на протеста на група природозащитници на Попа, пред "Кристал" и пред Първа инвестиционна на Коня, срещу застрояването на националните паркове и уволнението техните директори, които пречат на строителната мафия, близка до ДПС и БСП, на един редови служител на МВР, който вероятно пие минерална вода и пуши пред МВР, искайки увеличение на заплатата, без да бъде по никакъв начин предизвикан от протестиращите, разговаряйки с някого по своя мобилен телефон, очевидно отегчен от изпълнението на служебните си задължения, каза буквално следното:

"А бе, е са ше ги наритаме теа!.."

Така, поне в моите очи, безславно и окончателно умря митът за справедливата ръка за служителя на Закона, който бди над спокойния ми сън.

Не можах да видя значката със служебния номер на този служител на реда със здрава и справедлива десница, нямах никакво включено записващо устройство, (диктофон, камера и т.п.) но запомних номера на служебната му кола:

СА 1459 АМ

В съзнание съм, че думите ми могат да бъдат интерпретирани като художествена измислица и по тази причина, г-н Миков, Ви предизвиквам:
  1. Издирете кои Ваши подчинени са били в тази служебна кола;
  2. Като радетел на безконтролното подслушване на МВР, изискайте записите на мобилните им разговори от днес, 27.02.2009, в периода 18:40-19:10 и проверете кой е изрекъл тази крилата фраза;
  3. Санкционирайте го, така че друг път да не се самонадъхва да се саморазправя с мирно протестиращи граждани;

Докато не направите това, уверенията Ви, че полицията не е надвишила правомощията си, и, че полицаите са били предизвикани по време на протеста и сред тях няма такива, които просто си падат по това, да бият хората, не струват нищо за мен! Един Ваш подчинен опроверга това тази вечер по категоричен начин!..

Няма коментари:

Публикуване на коментар