AdSense Top

понеделник, 26 април 2010 г.

А сега на къде?.. Или на къде, след като се обърне палачинката?

"Кабинетът на Борисов" се е отправил към дъното. Това е ясно и за всички. Медиите все по-малко се захласват по бицепсите, широкия гръб и изваяните гърди на премиера. Все повече се замислят какво точно ни осветява "небесната лъчезария". Социолозите (по в-к СЕДЕМ) говорят за подем на останалите десни партии (тук не слагам Атака, РЗС и подобни недоразумения)... Най-компетентните му партньори се виждат все по-ясно като алтернатива на ГЕРБ... Очакват се първите признаци за загуба на доверие и извън страната... Борисов тръгва надолу по пързалката. Сам се качи на нея. Няма на кого и защо да се сърди. С такива министри и екип от бушони, към които той не проявява никакво уважение и е готов да ги жертва при всяка рискова или напрегната ситуация — толкоз! При демонстративното нежелание и очевидното неумение да следва елементарна политическа логика и технология при вземане на управленски решения — толкоз! При просташката демонстрация на сила и налагане на лично мнение — толкоз, че даже е много!..

Освен всичко, най-любимият му вице и министър, този на вътрешните работи, демонстративно отказва да се съобрази с фундаментални демократични ценности — защита на личната свобода,  неприкосновеност и справедливост. Същият този бойкоборисовски любимец прокара и наложи  милиционерски промени в ЗЕС. Същият този любим министър и екипът на генерал-лейтенанта-премиер наложиха милиционерски, напълно излишни промени в НПК, които позволяват издаването на присъди с негодни доказателства (СРС и анонимен свидетел)... Сега следяли и IP-тата на пиперливите коментатори във форумите... И сексуалната ориентация му е виновна, освен всичко!

На всичкото отгоре, Цветанов има наглостта да обяснява и да се кара, че това не било полицейщина...



Но мисълта ми не е за това. Мисълта ми е за Борисов. Как той може да се измъкне от ситуацията? Стилът му е такъв, че той не остава до край на нито един свой пост. Хитро, нали? Никога не губи! Сега обаче за всички, включително и за него е ясно, че връщане няма! Спре ли да е любимият премиер, вожд и водач, медиите ще го разкъсат... А и народът силно люби и мрази!..

Какво му остава?

Президенството!

Логичен сценарий, нали? Догодина, в разгара на мандата, когато ГЕРБ все още се радва на "народната любов", озарен от "небесната лъчезария", Борисов ще се кандидатира за президент. Така, след предсрочно прекратеното секретарство в МВР, след недовършен кметски мандат, след частично премиерство, той ще си осигури още 5 години (ако има достатъчно балами да го направят президент) на върха, в светлината на прожекторите. Ще може пак да му мерят гърба с педи. След това, когато имиджът е непоправимо и окончателно сринат, той демонстративно ще се откаже от втори мандат и ще се посвети на делата си. Типично за нашите ширини, нали?

Дано тогава не спре на "Congratulations, Borisov!", че английският ще му е от полза, ако го канят да дава лекции тук и там.

Снимка: Уеб Кафе

Няма коментари:

Публикуване на коментар