AdSense Top

понеделник, 11 май 2009 г.

Нещата, които ме карат все по-силно да вярвам в нуждата от силна, партнираща си опозиция.

Първото нещо, което ме убеждава, че демокрацията е в опасност е страхотната война, която се води с всички сили срещу Синята коалиция. "Къртиците" на ДПС и БСП се активизираха до там, че успяха да попречат на успешната региострация на Синята коалиция. До там, че се манипулира дори и съдебната власт.

Другото, което ме убеждава в опасността за демокрацията, е наглостта на Юруков, който най-нагло заявява, че спасява СДС и покани "всички десни партии", както той ги разбира, без "Планът Костов", да се присъединят към СДС.

Третото, което ме притеснява, е страшната медийна пропаганда. До там, че Битивито кани Сидеров да говори за "разпада на старата десница"...

В обобщение, определено виждам как цялата политическа и медийна машина е впрегната в това, да изкара ДСБ най-големите врагове на демокрацията, които, според "плана Костов" искат да лапнат СДС... Добре, че дойде Спасителят Юруков, който да съхрани демокрацията и синята идея... С всички сили работи за това, да смачка и унищожи тези, които изкараха страната от дупката на Виденов, вкараха ни в НАТО и дадоха на царя дори писалката, с която да подпише присъединителния договор с ЕС...

За капак на всичко, Фокус нюз извадиха на първа страница, най-горе, с ярко червени букви (само, дето не мигат) , новината, че в Германия партията на Зелените ще се яви самостоятелно на парламентарните избори... Целта е повече от ясна - внушение, по отношение на Зелените в България. Кой иначе би се интересувал от германските зелени? ;-)

Много се направи за това, да няма единна опозиция!

Не, господа, не ви вярвам. :-) I don't buy it! Повече от ясно е, че тези избори вече са извънредно мръсни. Играе се без всякакви правила. Добавете и предстоящите покупко-продажби на гласове. Замислете се и за предстоящия парламент само с БСП, ДПС, Атака и ГЕРБ... Без автентичната десница. Без реална опозиция. Свобода ли? Демокрация ли? Интернет права ли? Околна среда ли?..

Ясно е, че ситуацията е извънредна. Всеки глас ще се брои. Всеки мандат до нужните 121 за формиране на мнозинство, което да спре БСП и ДПС.

Все по-сигурно е, че ролята на Зелените може да се окаже наистина историческа, допринасяйки със своя електорат и евентуален добър изборен резултат за това, мафията, олигарсите и техните "избраници" в парламента да бъдат спрени.

1 коментар:

  1. Така е! Тези кокошкари са царе в организирането на атентати (сега вече са беззвучни, безшумни, но със същите ефекти, царе в заговорите, в празните обещания и приказки въобще.
    Да, трябва да се направи всичко възможно да се спрат. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
    Не трябва обаче да губим нито един глас. Нали мислите и за това?
    Може би не е най-доброто място, но музиката и илюстрациите са величествени http://vremee.org
    Всеки трябва да го чуе. Без лоша мисъл :-)

    ОтговорИзтриване