AdSense Top

събота, 15 май 2010 г.

Hallo, Sofia! Tonight we are gonna Rock and Roll!

Имах един приятел. Симо. Той щеше да е един от онези AC/DC men, които изпълниха до краен предел националния стадион снощи, за да чуят на живо легендарната група. Не го дочака. Отиде си преди много години. Точно толкова нелепо и не навреме, като и легендарният Бон Скот. Със Симо имам много спомени. От Созопол — Пъци, Парашута, нощен стоп до Златна рибка и, естествено, районното. Не една вечер сме будили съседите с Динамит, Роузи или адски камбанен звън. Аз доживях да го чуя на живо. И заради него. R.I.P., Симчо!

Концертът беше впечатляващ. Трябва да си призная, че това е първото подобно грандиозно шоу, на което присъствам. Не бих искал да го сравнявам с концерта на KISS преди време, но няма и на каква основа да го направя. От звука, през ефектите, култовите за всички AC/DC men, събрали се на стадиона вчера вечерта хитове, до енергията, с която бандата забавляваше, според мен, близо 70-хилядната публика.

А публиката... Диси нямат никакво основание да са недоволни! Последните минути преди началото, Мексиканската вълна не спря поне една дузина пъти да обикаля стадиона...

Концертът започна на време! Шокиращо и впечатляващо до последния миг! Точно в 21:00 светлините угаснаха и видео-стените подгряха публиката за първото парче, с което "Rock and Roll Train" потегли... Всичките ми притеснения, че няма да чуя някой от хитовете, за сметка на по-новите и непознати за мен песни на бандата бяха разсеяни още в първите минути на концерта, когато стадионът бе взривен от "Dirty Deeds". Децибелите караха стадиона да вибрира в ритъм с музикантите до последната минута. Точно два часа! Без миг прекъсване. Не ни спестиха и традиционния стриптийз на Ангъс, разкрил ни AC/DC боксерките на легендарния китарист на групата. Плюс два биса. Равносметката (както аз я запомних); "Dirty Deeds", "Thunderstruck", "The Jack", "Hell's Bells", "High Volgate", "TNT", "Whole Lotta Rosie", "Black Ice", завършвайки с "Hightway to Hell". Всичко приключи с ""For Those About to Rock (We Salute You)". Но не само това беше включено в сетлистата на бандата! Казах ви — два часа нон-стоп! Може ли всичко да се запомни? А не бях на лекция да си водя записки. Успях само да запиша някои от култовите парчета на бандата. Вижте ги, преди WMG или ГДБОП да са ги изтрили от Youtube!.. :-)






Вижте всички записи в моя канал в Ютюб.

Текстът е писан за Mediapool

Няма коментари:

Публикуване на коментар