AdSense Top

сряда, 12 май 2010 г.

Винаги готов!

Преди дни, в нарочно интервю за bTV, Борисов се зарече да "спре изтичането на пари от български банки към техни майки в Гърция"... Малко неща знам за банковите дела, но съм сигурен, че думите му са предизвикали смях в професионалните среди...

Щял да спира теча. Той да не е водопроводчик?

Да се върнем на интервюто и репликата за "спиране на изтичането на пари"... Никой за съжаление не се е сетил да го пита дали, ако дъщерните поделения държат парите си на депозит в банките-майки или ако имат да връщат заеми, подобен "теч" не би бил напълно нормален?

Никой не го попита от колко време това е така и дали такава практика изобщо съществува?

Никой не го попита дали подобна дейност изобщо нарушава някакъв закон?

Дори и да става дума за овърнайт депозити, ако те носят печалба на банките у нас, какво точно му е лошото и как ще го спре премиерът?

Как премиерът ще забрани на дъщерните поделения да държат парите си на депозит в банките-майки? Със забрана? Как БНБ ще го направи и изобщо възможно ли е? Никой не попита КАК точно премиерът, сиреч държавата, ще се намеси в дейността на частни финансови институции, както не го попита прочее и когато размяташе заклинания за намаляване на лихвените проценти...

Повтарям: темата ми е по-скоро далечна, а мнението — любителско, но това не пречи да искам да чуя отговори на тези въпроси!

Иначе, премиерът изглежда добре на телевизора! Загрижен за кризата. Винаги готов на решителни действия... А очите му — топли, топли! Но на мен само визия не ми стига! Щеше да ми стига, ако ставаше дума за душа в банята и той ми каже, че ще спре теча. Но за банките?! Извинете!

1 коментар:

  1. Кой го интересува дали подобна дейност изобщо нарушава някакъв закон. Поне ГЕРБ, Бойко Борисов и Цветан Цветанов изобщо не ги интересува.

    След като стана ясно, че МВР масово искат противозаконно трафични данни.

    http://blog.peio.org/?p=5715

    и след като стана ясно, че тези искания за трафични данни от МВР са най-вече за хора които критикуват управляващите по форумите и блоговете, естествено пак напълно незаконно.

    http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?sid=2010041900040000401

    Сега oще по-скандалното е, че със заповед на Цветан Цветанов МВР се готви да не спазва новият закон за електронните съобщения.

    http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=5800&sectionid=2&id=0000401

    Шефовете на шестте главни дирекции в МВР ще могат да изискват от мобилните и интернет оператори разпечатки за по-малко от предвидените в новия ЗЕС 72 часа. Това гласи заповед, разписана от вътрешния министър Цветан Цветанов, обяви неговият заместник Веселин Вучков. Изискването на подобни спешни разпечатки също е обвързано с разрешение от съда, но то ще се чака едва след получаването на информацията от операторите, тоест първо разпечатките и тогава евентуално разрешение от съда.

    ОтговорИзтриване