AdSense Top

понеделник, 31 май 2010 г.

Има ли наистина натиск върху медиите?..

Прочетох препечатката на писмото на Атанас Чобанов до Борисов в Дневник. Прочетох и целия текст на Чобанов в блога му.

Направи ми впечатление редакцията в Дневник, в която бяха изпуснати следните въпроси на Атанас:
Но честно казано и Вашият косъм не е много чист. Защо се врътвате сърдито, когато се спомене ТИМ? Нима не Ви е известно, че тази групировка е прибягвала и е в състояние да прибегне до заплахи за физическо отстраняване на конкуренти? Известно Ви е и някой ден това ще излезе и в медиите. Не сега, защото ги е страх. От ТИМ се страхуват, господин министър-председател. Едни журналисти от Варна даже подписаха писмо против гражданските организации, които имаха куража да се опълчат на тези мутри. Това писмо е уникален български принос в темата за медийната свобода. Уникален и срамен.

Защо мълчите когато немският разследващ журналист Юрген Рот казва, че не се чувства в безопасност в България? Или това е в реда на нещата? В реда на нещата ли е Румен Петков, за когото има ясни и недвусмилени данни, че е прикривал алкохолната контрабанда на "Пещаците", да казва, че журналистите трябва да бъдат "удряни по ръцете, краката и устата"? Във всяка нормална европейска държава той щеше да е политически труп след такова изказване. Не и у нас. Защо Ви е толкова удобен този враг на свободното слово и на разследващата журналистика? Кажете, г-н Борисов! Заради спонсорството от "Пещаците" за ГЕРБ ли?

По-скоро ще кажат, че от едната страна на монетата е ликът на Гоце, който издава вълчи билет на всеки неудобен журналист. От другата страна е Вашия лик, като разпределящ държавните пари на обръч от подбрани медии, за да чувате от тях "Осанна".

С тази монета се купува послушание и подмазвачество, не и свободно мнение.

Оставам на вас отговора защо точно тези параграфи са изхвърлени...

1 коментар:

  1. Няма нужда някой да оказва натиск върху българските медии при положение, че те самите се натискат на управляващите...

    ОтговорИзтриване