AdSense Top

петък, 21 май 2010 г.

Вие, Господа, сте "абсолютни престъпници"!

За около месец и половина ВСС успя да измъдри, че прокурор Роман Василев е нарушил етичния кодекс и го смъмри. Другарски и публично! Няма да може да бъде повишен цяла една година! Този еталон на арестите няма да може да бъде назначаван даже в специализирания съд, който предстои да видим скоро. Така де! Нулева толерантност!

В същото време ВСС отчете, че прокурорът е работил под напрежение, силно натоварен. Под стрес, сиреч! Тоест, има смекчаващи обстоятелства! Освен това, според някои медии, Роман се бил подразнил от чута само от него реплика на арестанта Цонев. В самото видео обаче тази толкова стресираща и дразнеща реплика я няма...

Василев приема наказанието с "чест" и няма да го обжалва!

Равносметката?

Гавра и очевидно превишаване на права и употреба на сила при арест на заподозрян. Повтарям, заподозрян, който очевАдно не оказва съпротива, която би оправдала насилие над него. Наказанието - смехотворно!

Какво още се случва у нас?

Премиерът Борисов и компания държат под напрежение целия народ. Дедесето се вдига-сваля. Кризата идва и си отива... Борисов ще спира течове на парични потоци към гръцки банки, ако бъдат установени. Меверето все по-отчетливо става основна сила в държавата, придобивайки все по-голяма власт и влияние над свободата и правата на гражданите. Презумпцията за невинност вече пасти да яде на кино "Петър Берон". ЕС ни критикува за несъгласуваните промени в НПК, обаче ГЕРБ опипва почвата за промени в НК, с които да завиши наказанията на по-леките престъпления, "повишавайки" ги до тежки. Това пък от своя страна ще развърже ръцете на полицията още повече... Междувременно пиарките на Външно обясняват, че мониторингът до сега се възприемал като плашеща тояга... Трябвало да бъде като "огледало" да се огледаме. Вероятно, колко сме хубави?..

През цялото време Борисов ни забавлява от големия, малкия и средния екран, от печатните медии и от радио ефира с всевъзможни примитивни и битови коментари. Кара ни се, че сме спали, докато лошите ограбвали държавата, а дялът на СИБанк в съхранението на държавните пари се оказва никак не малък. Вярно, най-големият дял е другаде, но това не е важно. Винетките се продават добре, а в средата на годината няма 6 месечни такива, а таксата за превод е 3.50. Ял, не ял, 3.50, както се казва! :-) А Борисов отново се кара на всички поред и плаши с избори и тройни коалиции. Никой обаче не го пита за натякващата се и очевидна връзка между КТБ, Ню медиа груп, ДПС и комфорта им и на Борисов в голямата част от медиите... Депутат и финансов зам.-министър нямало проблем да се срещат в периода, докато финансово се чудеше как да отговори на запитването за държавните пари...

Това са само част от нещата, които вълнуват всеки нормален човек. Освен, че го вълнуват, той също работи под напрежение и в огромно напрежение. Под стрес, сиреч!

През това време обаче Дянков не смята за нужно да се размърда и да иде до срещата на ECOFIN и изпраща заместници. А там се предлага проекто-бюджетите на страните-членки на ЕС да се изпращат в началото на всяка година за преглед. България няма позиция. Дори и протоколно "Подкрепяме" не чухме. През това време Дянков спортува. "Спортът за един по-нисък бюджетен дефицит!"

Да се върнем на темата: Роман Василев работи под напрежение. Гаври се с арестант и го нарича "Абсолютен престъпник". За това той получава порицание, ограничение да бъде повишаван за една година. Василев няма да обжалва.

И аз работя под напрежение. И аз съм в стрес! Освен това, не искам повишение. А Вие Борисов, най-безсрамно обяснявате как като Ви канели другите премиери, гледали да има интересен мач. За да Ви угодят на хобито... Освен това, Вие напълнихте Парламента с недоразумения, които единствено на Вашия популизъм дължат политическата си кариера. Без Вас те биха си останали абсолютно непознати, освен за най-близките си роднини.  Напълнихте го с гласуващи палци, които бъркат Ирландия с Исландия и извиняват простащината или лобистките си интереси с вулкана, отменяйки закон, който е напълно нормален и естествен за една европейска, модерна държава, свеждайки го до пълната порнография собствениците на заведения, по-малки от 50% кв. м., сами да решат дали да са за пушачи или не. Отдавам това на факта, че вероятно никога не сте влизали в 50 кв. м. помещение и нямате никаква представа какво е да натъпчеш няколко маси, бар и сервизна техника в една гарсониера и на всички маси да пушат по 2-3 души, а само една, някъде в ъгъла, да е за непушачи...

Заради всичко това, а и не само, уважаеми дами и господа Борисов и компания, мисля, че имам моралното и емоционално право да ви кажа, че вие сте "абсолютни престъпници". За правното основание да мислят други. След мандата. Сега сте с имунитети. А аз - чакам си порицанието!  И не искам повишение през идната година.

П.П. Търсих, но не намерих снимка, на която всички, които визирам, да са в кадър...

Няма коментари:

Публикуване на коментар