AdSense Top

понеделник, 24 май 2010 г.

Не, че не сме ви предупредили!..

А, очите му топли, топли...
Всички са много доволни, че лошият чиновник, облажил се, изнасяйки темата за матурите, е заловен! "Браво!" — възкликнаха мнозина, примирайки пред силата и мощта, с която здравата ръка на Закона (разбирай Цецо Цветанов и Бойко Борисов - лидерите по рейтинг в държавата) се стовари върху злосторниците! Браво! Законът за електронните съобщения най-сетне работи!

Никой обаче не се замисля, че действията на полицията са в крещящо нарушение на Конституцията и самия Закон за електронните съобщения, регламентиращи достъп до лични данни при тежки престъпления. Закододателят услужливо добави в ЗЕС и превъзнасяните компютърни престъпления, които, според НК, глава 9А, са си просто хакерските такива.

Така, носени на вълните на възторга, че "справедливостта" тържествува, никой не се запитва на какво основание, аджеба, ченгетата достъпват до лични трафични данни, издирват и разпитват учениците, писали по форумите...

Важното е, че лошите са заловени! Сигурността тържествува!

Скоро, ако почнат да ловят и лошите по форумите, писали срещу Бойко, Цецо, Цецка и "вся остальная...", да не кажете, че не сте били предупредени!

Снимка: Топ новини

П.П. До този момент нямаме официална информация от МВР дали при разследването са ползвани трафични данни на учениците, писали в Интернет форумите, че знаят каква е темата. По-скоро, разполагаме с данни от интервю на министъра, че са разпитани 50-60 ученика, знаели темата предваритено. Логично предположение е, че проследяването на трафичните им данни е напълно възможно. Липсата на опровержение вече два дни не разсейва съмненията за възможно проследяване на трафични данни, а даже обратното. 

Само част от Интернет медиите, писали по темата са: Кафене Нет, Уебкафе, Къде да уча и Медиапул

Няма коментари:

Публикуване на коментар