AdSense Top

четвъртък, 22 юли 2010 г.

Съкращения? А в МВР?

Днес научих, че:
До момента са съкратени близо 11 хиляди служители от централната държавна администрация, закрити са министерства, агенции и различни регионални звена. Но предстои втора вълна до края на годината, която ще обхване около 2500 чиновници.
Научих, също така, че предстои:
  1. Ще има промяна в системата на заплащане на чиновниците, за да се стимулират да работят;
    1. Ще се трансформират разни агенции;
    2. Ще има закриване и сливане на агенции;
    3. Ще има разместване на служителите, като част от тях ще отидат в РИОКОЗ, а част ще работят в системата на здравеопазването;
    4. Ще се закрият 94% от лабораториите за контрол на храните;
    5. Най-големи съкращения ще има в Министерството на земеделието и храните...
    Или, ако обобщим, Дянков смята да икономиса има-няма 200-250 милиона като съкрати 2500 души. Интересно, нали?..

    Не научих обаче какво ще става с МВР? Не научих обаче какво ще става с общата щатна бройка на работещите в системата, публикувана в Правилника към Закона за МВР, която възлиза на 61 170 души. Не научих колко от тях са униформени и разследващи и колко от тях са, нека го кажем условно, обслужващ персонал. Не научих какво ще се случи във МВР, за да се стимулират служителите да работят по-ефективно, така, че съдът да не пуска арестуваните, заради липса на годни доказателства. Не научих, ако тази бройка бъде съкратена, какви икономии това ще донесе на най-скъпото за бюджета ведомство.

    Научих, обаче, че лошите си говорили на "Без коз", когато искали да реализират някоя престъпна схема за точене на ДДС. Затова, похвали се Цветанов, те измислили името на акцията "Всичко коз", защото "държавата е по-силна от тях!"

    Хайде да видим...

    Само да припомня, че от 27 арестувани по акцията "Наглите", в ареста, поне докато аз следях нещата, бяха останали петима. Ако се запази тенденцията, при 10 арестанта по "Всичко коз", най-вероятно ще останат... Човек и половина, до човек и три-четвърти...

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар