AdSense Top

неделя, 12 декември 2010 г.

Шефе, като даваш, давай наред!

Преди време, Комитата ме номинира за орден "Св. Св. Кирил и Методий", за принос към просперитета и духовността, както и за моята посветеност на каузите за добра публицистика и човешките права.

Тези дни, прочитайки една стенограма на МС, виждам, че има тепърва много да се желае и прави в духовната сфера, където, както разбираме от премиера, за "началника" не бива да се свидим!

Така, де!
БОЙКО БОРИСОВ: Винаги съм ви казвал: правите ли нещо за началника, никога няма да се свидите. Така че, днес искам да се чуеш с него [Дянков] и да ми кажеш, последно, за да го впишем в тази точка.
С такъв аргумент премиерът одобрява едни 150 хиляди лева да бъдат отпуснати от дръжавния бюджет, за реконструкция на манастира в с. Гигинци. Ремонтът станал "супер-лукс", според министъра на пропагандата и мощите. Това обаче не е цялата сума. Цялата сума е 383 хиляди лева допълнително. Малко, но от сърце! Криза е, все пак... Лошо няма, нали? Щом е за Началника! Няма да се свидим, я!

Аз, като номиниран за високо държавно отличие, за постижения в сферата на духовността, искам да припомня на  заместник-началника (по оста Бог-Премиер-Телевизор), че в България има и една малка, но сплотена, както и духовно извисена общност — тази, на последователите на шефа на един милиард индуси по света, Началник Кришна.

По тази причина, реших да се обърна с открито писмо-молба, до заместник-началника:

Уважаеми г-н Премиер! Шефе,
Моля Ви, при следващото "раздаване на картите", да имате предвид и тази духовна общност, която вече две десетилетия крачи уверено по своята трънлива духовна пътечка в България. Тази общност, която познавам отблизо и от много време, уверявам Ви, шефе, е достойна и работи неуморно у нас вече две десетилетия за духовното извисяване на човечеството.
Уважаеми г-н Премиер! Шефе,
Уверявам Ви, че потребностите на тази общност, предвид аскетичния им начин на живот и алтруистична философия, са далеч под въпросните 383 хиляди лева. Дори 150 хиляди ще са им много! Една финансова инжекцийка от 20-30 хиляди лева ще им дойде много добре да ремонтират и те молитвения си дом така, че и той да стане "супер-лукс". После ще Ви поканят на обяд, сигурен съм! А, те, кришнарите, готвят много, вкусно и здравословно! Уверявам Ви! Имам личен, дългогодишен опит!
Уважаеми г-н Премиер! Шефе,
Сигурен съм, че службите знаят как да се свържат с мен, когато, по Вашата воля, бъдат отпуснати 20-30 хиляди за Харе Кришна. Вярвам, че и на Дянков няма да му се свиди, щом става дума за Началника, нали така? Пък аз ги познавам момчетата, ще им ги предам. Срещу разписка и до стотинка!
Оставам открит за бъдеща комуникация с Вас, г-н Премиер. Шефе...

2 коментара:

  1. Г-н Генов, допълнете картината със съобщението, което цитирам по-долу, което съвсем не е за пренебрегване. То обяснява в голяма степен нещата:

    "Москва праща зографи в Гигинския манастир" http://www.dveri.bg/content/view/12440/29/

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Ви! Тази информация ми беше убегнала! :)

    ОтговорИзтриване