AdSense Top

събота, 4 декември 2010 г.

Ама е забавно у нас, а? Веселба!

Уикилийс протече. При това яко. Опръска ни чак в България — биометрични данни и информация за кредитните карти на обществено значими личности трябвало да бъдат събирани... Друг кабел пък синтезира по-добре от роден журналист как организираната престъпност се инфилтрира във властта, купувайки избиратели и избори...

Никой не се впечатли обаче! Най-малко ГЕРБ, които въпреки гръмките декларации, не въвеждат никакви нови механизми за ограничаване купуването на листи и гласове в изборите. Запазват старите и променят тук-таме нещо козметично, без реален ефект върху дискутирания проблем.

Спират се домейни. На лошите, естествено! ISP-тата послушно изпълняват! А канадците чак призовават към унищожаване на гадняра Асанж не как да е, а с безпилотен самолет... Обаче още по-гадните интернетаджии му измислили цаката! Ако правителствата могат да влияят на .com, .net и прочее, пичовете измислили .p2p! Тоест, безсървърна, пиър ту пър DNS мрежа... Хитро, а! И с торентите е така! Безсървърни торенти. Хитро, нали? Като няма сървър, няма как да закрият домейна или да свалят торент тракера... За ужас на Явор Колев... По-скоро, на тези, чиито интереси той трябва да защитава...

У нас пък Запалката остана без виза. Ние си го знаем него. Нямаше да е зле обаче да разберем какво е това мистично разследване, дето му взимат визата заради него... За да сме в час и да не гадаем. Не стана ясно и защо Борисов, който не́ма начин да не е знаел за разследването и за информацията, колко лош е Запалката и как е преразпределял нарко-пазара, той се среща с него и дискутира арабски инвеститори за Формула 1... Той е премиер, не лукова глава, все пак...

И Велчев отрече да има разследване! Няма, няма, ама Петков остана без виза. Цветанов трябва да е много доволен... Не само, че е доволен, ами е и прав! Като ни говори министъра, не приказва!

Междувременно, Уикилийкс пак се показа. Където е текло — пак ще тече. Даже взеха да се чуват журналистически гласове в защита на Обществен враг номер едно Джулиан Асанж и неговия сайт. Казват, че "Уикилийкс държал глобалното господство на САЩ отговорно"... Не го казвам аз. Казал го журналист от Гардиън.

У нас обаче нито дума за кабела, описващ организираната престъпност и апетитите ѝ към властта.

А, тия, кинаджиите и феодалните старци от БАН? Те к'во си мислят? И те протестират! И шум в системата внасят!.. Бат' Брадър обаче чува и вижда всичко! Приемам облози коя прослойка ще изгърми първа... Само да сметна коефициентите! Както са се разбуйствали обаче, т'ва актьорчета, т'ва режисьорчета... На култура ще му станат те на физкултурника. Нали ги знаете онези черните джипки Мерцедес Вагуун? Те бдят! Предупредени сте! Я, какви сересета излизат тия дни! Страховити...

Ама това, че 16 балълка, половината от които ГЕРБери, предвождани от Лъчо мозъка, се втурнаха да вземат на аванта Вертута не е много добре, Борисов им е сърдит... Да, ама на Цецка ѝ отне няколко дни да размисли и да отсъди: Етичната комисия все пак ще си изгуби от ценното време да размишлява дали формално е имало нарушение от страна на депутатите, щото те фактически не са взели телефоните, дето щели да им ги подаряват... Ама и да ги накажат, те ще си направят нова парламентарна група. Така се говори. Щяла да се казва "Верту" или "Клаус Барби". Ама аз мисля, че и "Барби Верту" няма да е зле.

Ало! 168 часа и  bTV другия път да се бръкнете по-дълбоко! Турете по един телефон в коледните опаковки, че Цецка да може по-бързо и по-лесно да разсъди и отсъди дали има нарушение или не... Щото иначе, нали знаете? Не може така да уронвате авторитета на Парламента с подобни провокативни експерименти! Това, че онези телефонистите, толкова са се изкусили, а някой даже поискал да си прати секретарката да му вземе телефона, щото бил зает, това формално не е нарушение, нали? Щото не са взели телефоните. Даже един се извини, че той, щото бил в Парламентарната комисия по транспорта и съобщенията, затова, такова... Трябва да инспектира човека високите съобщителни технологии с други думи... Ама иначе формално, нарушение няма, нали?..

Присетих се и за друг паралел: Премиерът генерал лейтенант, доктор Борисов нощувал лятото в хотела на собственика на Лукойл, В. Златев... Ама, че това бил съшия тоя Лукойл, дето изтеклият кабел на американското посолство казва, че го "подозира в тесни връзки с руското разузнаване и организираната престъпност"... Ааа, няма значение! Никой явно не е прочел кабела в Уикилийкс... Чакай сега аз да обобщя: Заподозират някого за връзки с руското разузнаване и организираната престъпност, а премиерът спи в неговия хотел — нищо! Съшият премиер се среща с Петков, дето имало някакво разследване — пак нищо... Само, дето самият Петков остава без виза... Нищо! И това не е зле! Малко, но от сърце!

По телевизора премиерът, генерал лейтенант, доктор Борисов ни обясни, че той откривал спортни зали кръгови и магистрали, за да имало с какво да го помнят цели 50 години след като си отиде от властта. Така каза, чух го с ушите си. Имам чувството обаче, че ако не си иде бързо, ще го помнят дори по-дълго. Я, Виденов колко време го помним...

Няма да си спомнят по изборите догодина обаче 13-тата заплата и коледните надбавки за 2010. Няма да ги помнят, защото такива няма да има. Така каза Дянков.

Никой обаче няма да се сърди на ГЕРБ. Защото са сто процентови мъже. Доказа го Божидар Димитров. Той и преди години го е доказвал. Сам описва какъв майстор бил в еротиката. Да не го преразказвам, че нямам червени точки и съм приел правилата на blogger.com... Доказа го и министър Рашидов. К'во ѝ е на Мишел Бонев. Я, ква жена! И ако спи с Берлускони к'во? Борисов правилно отбеляза, че на сто процентовия мъж г-жа Мишел Бонев му притъпила чувствата за съхранение. И толкоз. После и Рашидов си призна: "Сто пронентов мъж съм!" Мъж, мъж, ама кинодейците протестират. И там има 100% мъже, ама за тях пари няма.

Калина пък била бременна и излъгала премиера. Той ѝ бил сърдит.  Той се сърди много напоследък. И на руснаците се разсърди. Даже ги заплаши, че няма да си говори с тях, докато не му се извинят за "Белене", че била скъпа. Те се извиниха. Извиниха се, ама усмихнати! И подписаха меморандум. АЕЦ-а нямало да бъде по-скъп от 6 и нещо милиарда. Аз обаче не разбрах дали в тази цена са включени консултантските разходи с Фортум и Алтран Технолоджис например... А, на Борисов му мина сръднята бързо-бързо.

И пак се присетих за Парламента. сетих се, че част от тия, дето са фенове на скъпи мобилни телефони, са в правната комисия и коват закони. Работят за законността в държавата, така да се каже. Борят корупцията. И Изборния кодекс коват, че да можем по-добре да избираме на другите избори.

Еми, дано да избираме по-добре наистина, че голямо веселие пада след изборите!

Ето ви един музикален поздрав по тоя повод!

3 коментара:

  1. Асене, подкрепям те заради избора на песен!

    ОтговорИзтриване
  2. Илийкаааа... Само това ли! От теб очаквах повече подкрепа, comarade! :-P

    ОтговорИзтриване
  3. Едно като, че ли естествено продължение и допълнение на тази статия:

    http://www.o6ibka.net/analysis/406-road-underwater/

    ОтговорИзтриване