AdSense Top

петък, 20 май 2011 г.

Атака трябва да бъде забранена, Сидеров — въдворен...

Днес бе поредното, все по-скандално изтъпление на псевдо-националисти с откровено фашистки действия и убеждения. Волен Сидеров и ордата му профанизирани фашизоидни щурмоваци провокираха с престъпните си действия религиозна омраза и извършиха насилие на основата на религиозна основа.

Щурмоваците, предвождани от Сидеров, освен, че упражниха насилие над молещи се мюсюлмани, палиха техни религиозни символи, провокираха сблъсъци и безредие, след което, в крайна сметка, Сидеров, без никакви признаци на здрав разум, направи още по-скандално изявление от трибуната на Народното събрание, продължавайки с езика на религиозната омраза.

Сред грешките на т. нар. преход има няколко, по отношение на политическия живот в страната. Не бе приет лустрационен закон, наследницата на комунистическата партия не бе поставена извън закона, допусна се формирането на партия на етнически принцип. Сега, след като прокуратура и полиция бездейства по отношение на насилието на ВМРО в Бургас, очевидно е, че най-скандалният акт на религиозна омраза и насилие, провокиран от политическа партия и нейния лидер, има вероятност да остане отново ненаказан.

Възможният сценарий на последиците за политическата партия и нейния лидер, ако допуснем за миг, че прокуратурата си извади ръцете от носа, е да се поска свалянето на имунитета на Сидеров и, ако бъде доказана вина на самата партия, произтичаща от политическата ѝ идеология — забрана на самата Атака.

Ако е необходимо, Сидеров трябва да бъде прегледан и, при нужда, въдворен. Въдворяването е необходимо с цел да бъде предпазен самият страдащ, както и да се опазят близките му и обществото от него.

1 коментар:

  1. Точно в десятката! И нека не се заблуждаваме, че вече е късно да се приема закон за лустрацията - има цял куп ченгета на стратегически длъжности, които би трябвало да бъдат отстранени.

    ОтговорИзтриване