AdSense Top

понеделник, 12 септември 2011 г.

Мъртви души, фантоми, тука има, тука нема, шменти-капели...

Професор Михаил Константинов демонстрира обезпокоително противоречие в рамките на 24 часа. Той успя да изложи в две медии две диаметрално противоположни мнения...

На 09 септември сутринта, по бТВ (около 27-мата минута от записа), в компанията на зам.-министъра на МВР, г-н Вучков, професорът, който и друг път си е позволявал да говори несъстоятелни неща, в отговор на въпроса колко мъртви души ще има, заяви буквално следното:
Почти няма да има! Почти казах. Почти няма да има... Няма да окажат съществено влияние...
Същия ден пък сайтът argumenti-bg.com, който със сигурност не може да бъде свързан с ГЕРБ, публикува интервю с професора, в което той споделя буквално следното:
Там, където има много отсъстващи избиратели. Нещо, което отдавна се знае, е, че в редица общини в България населението го няма. Емигрирало е, само че си стои в списъка. Пълно ли е с фантоми? Пълно е с фантоми! Може ли да се злоупотреби с фантомите? Може. Търсете общини, в които има три пъти повече хора в списъка, отколкото е населението. Не съм казал, че задължително ще се злоупотреби, но е много възможно.
Подобни двойствени състояния на духа със сигурност представляват интерес за медицината, а задълбочаването им вероятно може да доведе до необходимост от специализирана и квалифицирана помощ, но нека се съсредоточим върху думите на професора, без да се опитваме да правим медицински заключения. Ако някой съзнателно изрече две противоречиви твърдения по толкова значим въпрос, при това, в рамките на по-малко от денонощие, много е вероятно това да е продиктувано и обусловено от конюнктурни съображения. Подобна повратливост в мнението вероятно може да доведе до това, че никой не пожела професора като свой представител в ЦИК, въпреки дългогодишното му участие в този орган.

Не на последно място, ако някой изрече две изцяло противоречащи си твърдения по въпрос, който няма техническа възможност да се е променил за толкова кратък срок, ако говорещият е в добра кондиция, което е очевидно от доброто и приповдигнато настроение на М. Константинов, това означава, че в единият от случаите говорещият изрича неистини...

Кога казвате истината, г-н професор? Кога? Последно, има ли фантоми или няма?

Няма коментари:

Публикуване на коментар