AdSense Top

неделя, 25 септември 2011 г.

Ако бяхме нормална държава...

снимка: "24 часа"
Ако бяхме нормална държава вътрешният министър най-вероятно нямаше да е шеф на предизборен партиен щаб. 

Катуница го доказва. 

В селото има бунт. Въоръжена до зъби жандармерия. Убийство, опит за убийства с прегазени граждани и полицаи. Футболни хулигани. Палежи на къщи.

През това време вътрешният министър е в отпуск и обикаля ли обикаля и агитира ли агитира за изборите. Скандира "Победа" и вероятно слуша Веселин Маринов. Прощава се с жена и дъщери в стил "Мила ми Венето..." от борда на "Радецки", предвождайки четата на ГЕРБ.

Ако бяхме нормална държава, това нямаше да се случи.

Нито нароченият за цигански "цар" Киро щеше да е това, което е, нито до палежите щеше да се стигне.

Цветанов нямаше да е шеф на щаб, щеше веднага да се върне на поста си, или най-вероятно оставката му щеше да бъде приета до дни. Ако бяхме нормална държава...

Вместо това, комисар Калин Георгиев обясни в ефира на bTV, че полицията не се намесва по време на палежите, защото "това е специална практика, за да може напрежението да се успокои". Пак по тази причина, полицията няма да ограничава правото на придвижване на гражданите.

Както казах, през това време министърът-отпускар скандира "победа" и зове да гласуваме за ГЕРБ.

Всичко това да ви напомня нещо?

На мен ми напомня две неща! 

Напомня ми на Л. Начев, който няколко часа след като трима полицаи са застреляни в "Люлин" се забавлява в нощен бар с манекенки. Сниман от Севда Шишнамова, той я пита: "Това нали няма да го даваш?"

Напомня ми и на едно премиерско хоро, докато 14 войника изгарят живи късно вечер, прибирайки се след нерегламентирана работа на частен обект.

Добре, че убиецът и подпалвачите от Катунци са арестувани, според комисар К. Георгиев.

Въпросът е дали все още някой смята, че да си шеф на МВР, да си в отпуск, да откриваш предизборна кампания, докато из страната има убийства, мини етнически бунтове с опит за линч и палежи, е нещо напълно нормално. Дали това наистина е печеливша изборна стратегия и кой печели от това?

Въпросът, всъщност, е дали живеем в нормална държава?

3 коментара:

  1. Асене, какво общо по дяволите има катуница?!?.. Това, че едно такова събитие съвпадна с предизборната кампания едва ли е планирано от някой.
    А това събитие е абсолютно логично последствие от 20-годишното бездействие на държавата по отношение на циганските своеволия. Това бездействие създаде у циганите чувство на безнаказаност. Когато когато държавата не иска или не може да защите хората, те са ПРИНУДЕНИ да вземат нещата в свои ръце.

    ОтговорИзтриване
  2. Аз не търся съвпадения, а казвам, че Цветанов НЕ ТРЯБВА да е шеф на щаба, да тропа хорца и да си тананика Веско Маринов, докато някъде тече мини-етнически бунт.

    Държавата бездейства не само по отношение на циганските своеволия, които са несравнимо по-малко от политическите и мутренските. Тя бездейства по принцип, по отношение на почти всички беззакония.

    Никой не е принуден нищо, особено фашизирани лумпени, снимащи се на фона на горящи сгради с вдигнати длани в хитлеристки поздрав.

    Не се опитвай да изкараш нещата такива, каквито не са. Недоволството на хората не е изразено от лумпените, нито оправдава полицейското бездействие в случая и безхаберното отношение на Цветанов.

    ОтговорИзтриване
  3. И не само вътрешният министър Цветан Цветанов но и министър председател Бойко Борисов се забавляват на предизборен концерт в Бургас докато горят искрите на гражданска война. Цялото управление на държавата е на самотек. В една нормална държава така нареченият цар Киро отдавна щеше да е в затвора, защото той е преди всичко мутра. Всичко това е показателно за провала на правоохранителните и съдебните органи в България. Провала на държавните органи е пълен.

    ОтговорИзтриване