AdSense Top

понеделник, 8 февруари 2010 г.

Отговор от ГЛОБУЛ на твърдение на Борисов.

Наскоро зададох ясен въпрос на Глобул, дали има изтичане на данни и дали наистина за 50-100 лева могат да бъдат "напазарувани" трафични данни, както твърди премиерът Борисов в свое интервю пред Канал 3, при Сашо Диков.

Днес, след 14 дни, прекарани в трескаво търсене на "политически коректна" формулировка, която да не раздразни премиера, получих следния тъпоумен и бюрократичен отговор от Глобул:

Уважаеми Г-н Генов,

Бихме искали да Ви уведомим, че съгласно действащото законодателство Глобул има право да съхранява само данни, необходими за предоставяне на далекосъобщителни услуги (трафични данни) и данни, необходими за разплащане при предоставяне на далекосъобщителни услуги и формиране на абонатните сметки.

Моля да имате предвид, че за да се свържете с представител на Дирекция „Връзки с обществеността”, е необходимо да изпратите Вашето писмо на имейл адрес: PR@globul.bg
Препратих писмото на PR отдела, със следното допълнение:
Уважаеми господа, моля да отговорите ЯСНО и КАТЕГОРИЧНО дали думите на премиера на България, че за 50-100 лева могат да бъдат купени данни за разпечатките, са верни. Ще направите ли официално изявление? Има ли случаи във вашата компания, при които служители са злоупотребили с данни на клиентите на Глобул и какви наказания са получили, ако е имало такива случаи? Какви мерки е предприела компанията за предотвратяване на нови злоупотреби и защита на потребителите?

Описвам случая по-долу, в моето писмо до "Обслужване на клиенти" и в моя блог
Now we wait, както се казва...

2 коментара:

  1. Това, което са ти пратили не е отговор, а БЕЗСМИСЛИЦА. Не е ясно какво искат да кажат даже.

    ОтговорИзтриване
  2. Уважаеми господин Генов,
    в отговор на вашето писмо от 08.02.2010 г. Ви уверяваме, че думите на премиера са били една криворазбрана шега.

    И подобни глупости ля ла.

    С уважение,
    Иван Иванов
    Мениджър връзки с обществеността
    Послепис: Пабло Ромеро съм, да се не стреснеш

    ОтговорИзтриване