AdSense Top

понеделник, 15 февруари 2010 г.

ЗЕС, подслушването, лоялните граждани или защо искаме да бъдем слушани, а не подслушвани?

В сряда ще има пореден/последен протест срещу милиционерските промени в ЗЕС. Както вече писа "България е наша", вероятността "проследяващият интерфейс", изискванията за предоставянето му на МВР и създаването на "система от мониторинг център и други входно-изходни програмно-технически средства" ще бъде заложена в закона. Какво това може да означава - питайте IT специалист и специалист по компютърна сигурност. За мен, това МОЖЕ ДА ОЗНАЧАВА И ИНТЕРФЕЙС ЗА ДИРЕКТЕН ДОСТЪП, какъвто, говори се, вече има изграден между МВР и мобилните оператори. Същите тези мобилни оператори, които ГУЗНО МЪЛЧАТ и НЕ КОМЕНТИРАТ ОБВИНЕНИЯТА на премиера, че ЗА 50-100 ЛВ. ВСЕКИ МОЖЕ ДА СИ КУПИ РАЗПЕЧАТКИ ОТ ТЯХ...

Думата ми обаче е за друго! Тези дни, услужливо, в почивен ден, от самия министър Цветанов изтече информация, че в офиса на "лоялния гражданин" Алексей Петров имало архив. При това, архив с класифицирана информация, която "може да бъде използвана манипулативно в публичното пространство за постигане на определени користни цели - както за натиск в икономически или в политически аспект, така и чисто спекулативно за дестабилизиране на държавата..."

Ето за това протестираме! Промените в Закона за електронните съобщения създават предпоставки за НОВИ АРХИВИ В  ОФИСИТЕ НА ДРУГИ "ЛОЯЛНИ ГРАЖДАНИ", които да имат капацитета да бъдат ползвани за шантаж, изнудване и всякакви други "користни цели" (както самият министър на вътрешните работи посочва), които в крайна сметка, могат да доведат до дестабилизиране на държавата.

Преди много време споменахме, че няма нужда от ново, електронно ДС и намекнахме за опасността от нови протести след 20 години, този път срещу електронните досиета.

Нека не допускаме това! Елате на площад "Народно събрание" тази сряда. Присъединете се към протеста, организиран от "България е наша", за да спрем (за пореден, дано да е последен път) опитите за налагане на милиционерски, недемократични и ретроградни методи за контрол над гражданите!

1 коментар:

  1. Асене, вината не е в правителството. Вината е на българския избирател, който в мнозинството си е ТЪП и ПРОСТ. Казвам го без всякакво извинение.

    Ако ще се протестира, то трябва да се протестира против сегашната система на избирателно право, която дава възможност на стотици хиляди дебили да определят живото на другите с малоумното си гласуване!

    ОтговорИзтриване