AdSense Top

вторник, 23 февруари 2010 г.

Парламентарният "стил" на ГЕРБ...

Две неща ми направиха впечатление напоследък:

След като заяви, че няма против да й четат пощата и, че е готова да ходи гола по улиците, само и само да няма "октоподи" в България, Цецка, явно изчерпила идеологемите, се скри и потъна в дълбоко мълчание, по отношение на заведеното в деловодството на Народното събрание от мен писмо до нея, с искане да ми бъде изпратено копие от приетия Закон за електронните съобщения, за да може да реагираме преди да е изтекъл срокът за евентуално вето на президента. Излишно е да споменавам, че имах уверенията на г-жа Цв. Цветанова (да не се бърка с министъра! Тази е шеф на кабинета на Цачева, въпреки, че съвпаденията във флоралните имена е забавно), че ще ни бъде предосатвен крайния вариант на закона, изпратен на Първанов за обнародване... Чакаме, както се казва!

Окрилени от примера на Председателката, другите депутати от ГЕРБ бързо възприемат нейния неповторим стил и също така си играят на криеница с представителите на гражданското общество - различни НПО и извънпарламентарни партии.

Подобен е случаят с известната Искра Фидосова, която, въпреки няколкото лични разговора с нея и уверението, че ще получим отговор на молбата на партия Зелените нейни представители да наблюдават дейността на Временната комисия по изработване на нов избирателен кодекс, отговор на искането ни все още не е дала... А, днес комисията заседава! От достоверни източници знам, че хаосът в комисията е пълен, поради факта, че много НПО, партии и други институции и граждани имат интерес да следят работата  на комисията по обясними и напълно разбираеми причини. Да не говорим, че дейността на комисиите май е публична (ако не става дума за тези, които се занимават с класифицирана информация)...

Това е положението!

Снимки: в-к Класа и Дарик Нюз

Disclaimer:
Трябва да призная, че за втори път, часове, след като описах комуникационен проблем на ГЕРБ, той бе частично решен. Първият път бе, когато Цачева заяви, че ще цензурира информацията. Вторият път е ЗЕС, въпреки, че комуникационният проблем изяде един ден за реакции, защото можехме да имаме редакцията на приетия ЗЕС още вчера. Сега, след като този текст е популярен, очаквам до дни Фидосова да отговори на молбата ни за достъп до временната комисия по новия избирателен кодекс... Дано! :-)

Няма коментари:

Публикуване на коментар