AdSense Top

неделя, 3 януари 2010 г.

Протестът срещу подслушването е протест срещу милиционерската приемственост

По отношение на организирания на 14 януари 2010 г. от партия Зелените и други партии и организации протест "България не е Биг Брадър! 2010 не е 1984!" трябва да бъдат дадени отговори на въпроси, свързани с възможен опит на политически представители - депутати и бивши министри от БСП, ДПС, РЗС и др. да се присламчат и да се опитат да "употребят" събитието за извличане на политически дивиденти.

Да разгледаме БСП.

Протестът е насочен срещу полицейщината и милиционерските действия на сегашното правителство, посягащи върху основните свободи на гражданите и личната им неприкосновеност. В тези действия има приемственост между правителствата. Ако успеем да пресечем тези опити, както успяхме в миналия парламент, ще направим крачка напред в усилията си да си върнем държавата и да се противопоставим на опитите на службите (от години насам) да осъществят пълен контрол над личните ни права.

Съществува очевидна приемственост между правителството на тройната коалиция, оглавявано от Станишев и правителството на Борисов, подкрепяно от двойната коалиция ГЕРБ - АТАКА, по отношение на промените в Закона за електронните съобщения. Само преди по-малко от година, тогавашният бивш служител на МВР и все още само председател на ГЕРБ, Цветан Цветанов, бе твърдо против и опонираше на Комисар Павлин Димитров, обяснявайки, че предложенията на МВР "създават възможност за злоупотреби" и, че "има нарушен диалог между гражданите и институциите". Тогава за Цветанов бе "недопустимо да се контролира по този начин, без аргументи". Днес Политикът на 2009 година, вече министър Цветан Цветанов, внася подобни, даже по-ретроградни и по-недемократични искания, а Борисов е назначил същия Павлин Димитров за заместник на Цветанов във ведомството му. Тази очевидна приемственост между БСП и ГЕРБ е неприемлива за нас. Всеки опит протестът да бъде политически употребен от представители на БСП  няма да бъде нищо повече от елементарна провокация, на която ние ще се противопоставим.

Снимка: Пресклуб

2 коментара: