AdSense Top

вторник, 12 януари 2010 г.

Госпожо Фандъкова, а фалшив сигнал за бомба вече има ли?


Столична община отказва да спре движението пред Парламента, по време на протеста "България не е Биг Брадър", насочен срещу промените в Закона за електронните съобщения, въпреки, че поисканото място за сцената е одобрено.

Така, общината фактически саботира нормалното провеждане на протеста.

Ето самият документ от общината.





ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕДИИТЕ


Уважаеми колеги,

Обединения щаб на протеста „България не е Биг Брадър!” се чувства задължен предварително да информира медиите и обществеността, че въпреки надлежното съгласуване с компетентните органи получи отказ от кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова  за отклоняване на движението по бул. „Цар Освободител”. За нас това е предпоставка за изкуствено натрупване на напрежение между софиянци, шофиращи автомобилите си и протестиращите граждани.

След опита на Министерството на вътрешните работи да сблъска корпоративните интереси на мобилните оператори с изконните граждански права, записани в Конституцията на Република България, този втори опит за предизвикване на конфликт смятаме за проява на саботаж и открито желание да се попречи на свободното право на митинги и демонстрации.


Партии и организации, подкрепящи протеста до този момент:

ПП Зелените, България е наша, Електронна Граница, Aсоциация общество и ценности, Единна народна партия, БлуЛинк, Асоциация на свободното слово “Анна Политковская”, Гражданска инициатива справедливост, Движение “Гражданско действие”, ПП Земеделски народен съюз, ПП НДСВ, Гражданско движение “Културно-историческо наследство и мемориални паметници”, БИП, “Младежка интернет медия”, 22 организации Коалиция “За да остане природа в България”, Българска национално-радикална партия, Българска ПИРАТСКА Партия

3 коментара:

  1. ...Още една причина да съм там!

    ОтговорИзтриване
  2. Позиция на Националния щаб на ВМРО

    Тоталния контрол на службите грубо нарушава правата на личността

    Националния щаб на ВМРО счита, че е недопустимо в 21 век, когато светът „е” интернет, да се допусне от гражданското общество в България приемането на второ четене на промените в Закона за електронни съобщения, ограничаващи човешки права и свободи гарантирани от Конституцията на България.

    Спазването на реда и закона в правовата държава няма нищо общо с грубата полицейщина и тоталния контрол на службите над гражданите.

    Ние, членовете на ВМРО много добре знаем как тоталния контрол на службите води до пълна зависимост на личността от тях. Когато тази зависимост е политическа, както при Красимир Каракачанов, това води до послушание и пълна политическа изолация на партията.

    Националния щаб на ВМРО подкрепя протеста насрочен за 14-ти януари и ще вземе участие в него.

    ОтговорИзтриване
  3. Националния Щаб на ВМРО също подкрепя протеста

    ОтговорИзтриване