AdSense Top

неделя, 31 януари 2010 г.

Още нещо за трафичните данни и тяхната "ефективност"...

Трафичните данни могат да бъдат използвани срещу вас! Дори и да не сте виновни. Ето ви един много елементарен, но забавен пример:

Един от арестуваните по обвинение в педофилия е Асен Николов. Неговият профил във Фейсбук обаче е много интересен. Сред приятелите му има много политици, а самият Асен Николов определя политическите си възгледи като ГЕРБ и НОВОТО ВРЕМЕ.

Иди, че доказвай, че няма връзка между Асен Николов и ГЕРБ, Новото време и всички онези, които са сред приятелите му. Самият Николов, освен всичко друго е и член на групата Аз харесвам Бойко Борисов/I love Boyko Borisov...

Любопитен съм как Премиерът Борисов и Министър Цветанов биха коментирали примерно разменени бележки между Асен Николов и политиците, които са му приятели. Не тяхното съдържание, а фактът, че може да са си писали... Или симпатиите на Асен Николов към ГЕРБ?..

А, представете си, че след след предлаганите от ГЕРБ промени в НПК косвените доказателства станат годни за съда...

Чудя се и друго - покрай убийството на Боби Цанков разследващите и прокуратурата допускаха възможността "някои от лицата, фигуриращи във “Фейсбука”на Цанков да бъдат призовани на разпит”...

Какво ли още предстои да видим от партията и правителството за европейско развитие на България?!


И няколко скрийншота по темата...

Профилът на Асен Николов:




Снимката му от профила във фейсбук, с фланелка POLICE:



Снимката от сайта на Монитор:



Благодаря ви и на двамата, които ми помогнахте за този текст.

1 коментар:

  1. Интересно, ако приемем че е виновен, и е зарибявал във Фейсбук, как ще им помогне новия ЗЕС? Нито могат да накарат ФБ да записва трафични данни (цялото дисково пространство на света няма да им стигне), нито да ги вземат от там.

    Чувал съм за случай на зарибяване във ФБ, така че не ми изглежда невъзможно да се случи.

    ОтговорИзтриване