AdSense Top

събота, 16 януари 2010 г.

Челен евро-опит и неговото приложение у нас!



Председателят Барозу декларира, че счита за достатъчни уверенията на самата Желева, че нейната декларация е "напълно коректна и точна". Освен това, според Барозу, тя "има необходимите познания, международен опит и показва нужното ниво на компетентност, за да изпълнява възложените й задачи."

Недоумение буди неадекватната реакция на Жозе Барозу, който потвърждава съмнителната теза на Румяна Желева за липса на несъответствие между съдържането на попълнената от нея декларация и фактическото състояние на нещата, което всъщност, я прави документ с невярно съдържание.

Правосъдното ни министерство услужливо удря рамо на Борисов, неговата кандидатка, очевидно подпряна и от Барозу, обяснявайки, че изискването за неучастие в управителни или надзорни съвети на търговски дружества или кооперации не е закононарушение защото Правилникът на Народното събрание не е Закон. ...Следователно, Желева не е нарушила законите...

Пак ви връщам към декларацията с невярно съдържание!  Следвайки и логиката на "извинителната бележка" на правосъдното министерство, стигаме до единствено възможното заключение:

По европейски пример, българската съдебна система трябва да възприеме механизмите на председателя на Европейската комисия и да разчита на декларации за невинност, подписани от обвиняемите!
---------


П.П. Остава да чуем обяснение за двойното гражданство на Дянков.  Конституцията и тя, вероятно, има как да бъде заобиколена...

1 коментар:

  1. Барозу няма какво друго да направи, защото в противен случай ще си плюе на суратя, ако може така да се изразя. :) Приеха ГЕРБ в ЕНП напълно безпринципно, заради гласовете, направиха Желева зам.председател на ЕНП, одобриха я за кандидат-еврокомисар... Какво да каже горкият човек. Остава желева и пожарникарят да се сетят, че вместо да се оттеглят, колкото повече си натискат парцалите и разчитат на Барозу да ги опази, толкова повече го посрамват. Но да правят каквото искат - наблюдавам с интерес и присмех. Не съм забравила аз президентските избори - поведението на пожарникаря и "призивът" на ЕНП за балотажа: да гласуваме за Сирищника и срещу сдухания Волен. Тъпкано им се връща сега, хем и АТАКА ги крепят в НС, хехех!

    А тази индулгенция от правосъдното министерство отразява последната 1 година - това им трябва на Барозу и Желева. :)

    ОтговорИзтриване