AdSense Top

събота, 10 октомври 2009 г.

Нов вид телефонна измама... Но интересното е друго!


Вчера, по новините съобщиха за нов криейтив на телефонните измамници. Те винаги са в крак с времето! Актуалната тема днес е насилието в училищата и... Хоп! Звънят ти по телефона: "Синът ти се сбил. Набил приятеля си. Той починал в линейката! Дай 5000 евро и ще го измъкнем от затвора!" Много са креативни измамниците! Нямат умора. Ако работеха за някоя PR или рекламна агенция - колко продукти щяха да се продават само в тази криза!..

По-интересно за мен е друго! Реакцията на МВР. Съобщението по новините (късните по бТВ) завърши с думите: "От полицията напомнят да не се доверявате на никого по телефона и да проверите истинността на фактите, преди да давате пари на непознати!". Повтарям: ПРЕДИ ДА ДАВАТЕ ПАРИ НА НЕПОЗНАТИ! От полицията не ни предупреждават да НЕ даваме пари на непознати, а да проверим истинността на фактите, ПРЕДИ ДА ДАДЕМ ПАРИ НА НЕПОЗНАТИ. Тоест, можем да го изтълкуваме и така: "Полицията предупреждава да се уверите, че ако дадете парите, синът Ви ще бъде измъкнат от затвора за убийство на свой съученик. Ако не сте сигурни в това, НЕ давайте пари!" Или така: "Преди да сте уверени, че човекът от КАТ наистина може да измъкне сина ви от затвора, за това, че е прегазил човек, не давайте пари! Давайте само ако имате 100% проверени факти, че това е възможно!.." Логични и валидни интерпретации на предупреждението на МВР, нали?

Да видим и друго! Какво казва "красивият" министър Цветан Цветанов? Казва, че "Полицията не e ефективна при разкриването на телефонните измами", защото й пречат законите! "Органите на МВР не могат да бъдат ефективни при разкриването на телефонните измами поради законови пречки..." Какви законови пречки? Такива: "Служителите на вътрешното ведомство нямат достатъчно бърз достъп до разпечатки от телефонни разговори..."

Едно си БаБа знае, едно си БаБа бае! Както и да се издъни МВР, виновни няма! Причината е в това, че МВР не може да следи ефективно и в реално време гражданите! Предполагам, че Интернет, торентите и SMS-ите са виновни за всичко!



1 коментар:

  1. на копоите все нещо им пречи. безпроблемно е само рендосването на хора по улиците от катаджиите

    ОтговорИзтриване