AdSense Top

сряда, 11 ноември 2009 г.

Ех, раз, ещё раз, ещё много, много раз!.. Или защо няма да гласувам за Фандъкова?

Имам чувството, че ни правят на маймуни и, че го правят нееднократно и систематично. Днес, вършейки си работата в Бизнес парка "София", случайно налетях на среща на Фандъкова с избиратели. Тя, извинявайки се със задръствания по околовръстното, закъсня с около час. Случва се. Нямаше да е проблем, ако, в нейно отсъствие, не ни беше забавлявал министър Плевнелиев (на регионалното развитие). Като взе микрофона, не го пусна почти 45 минути, успешно засенчвайки своя началник. Чухме какво ли не! Това било най-отговорното и най-добре организираното и действащо правителство... Спестени били над един милиард лева, от как те били а власт. Как и от какво пропусна да обясни разбираемо. Увериха ни, за пореден път, че магистрала "Тракия" ще бъде пусната. Разбрахме и за предстоящото пускане на "Южна дъга"... Стана дума и за IKEA, дето ни чакат за разрешение... Как да приема всичко това, при условие, че Парламентът не е произвел един смислен законопроект, освен няколко лобистки напъна? Нещо съществено да се е пръкнало от Министерски съвет, освен напъни за следене в Интернет, няколко жалки скандала и поредица от откривания на спортни площадки, жалби за безпаричие и хвалебствия за "потеклите" пари от Еврофондовете (пореден кьор-фишек, отчитайки сумата на отпуснатите и спряните средства). Но, не за локумите плевнелиеви ми е думата!
Срещата, все пак, беше не с Росен (както с умиление го наричаха мнозина), а с борисовата кандидатка за кмет на София, г-жа Фандъкова. След като едвам успя да се спре, министърът най-накрая й даде думата, а кандидат-кметицата бе кратка и веднага попита за въпроси. Това ми хареса!
Като разбрах къде съм попаднал се поинтересувах какво ново около Фандъкова и попаднах на много интересна информация! Сега внимавайте! :-)
Фандъкова е в борда на Форум "България - Русия", по чиято покана идват любимците на Путин, групата ЛЮБЕ. Няма да коментираме странния факт, че годишнина от "падането" на берлинската стена се празнува с участието на група, която е рекламирана надлъж и шир, ИМЕННО като любимата на Путин*.

Няма да коментираме и това, че участието им в концерта в НДК под надслов "Кой каза, че живяхме зле" било богато илюстрирано от VJ-ите с видео-репортажи от въпросното тържество с кадри на Путин, Медведев, "Красная площядь" и т.п.

Няма да коментираме и това, че концертите им в България странно предшестват някои действия и събития, подпомагащи, засилващи експанзията или или защитаващи руското влияние у нас.

Няма как, обаче, да не обърнем внимание на думите на г-жа Шаренкова, колежка на Фандъкова в борда на директорите на "България - Русия", според която, цитирана в СТАНДАРТ, група ЛЮБЕ фактически "удря рамо в кампанията на Фандъкова".
Е, това ми дойде много! По тази причина попитах кандидатката няколко неща:
  1. Дали одобрява участието на подобна група в събитие, в чест на падането на берлинската стена?
  2. Дали одобрява това, че според Шаренкова, ЛЮБЕ помагат и в нейната кампания?
  3. Как тя приема това, в качеството си на кандидат на партия, определяща се като дясно-центристка, на всичкото отгоре, член на ЕНП?
  4. И, провокиран от заглавието на събитието, "Кой каза, че сме живели лошо", я попитах дали е живяла добре през последните 20 години?
Познайте какво?! Въпреки, че не харесах отговора, мисля, че има за какво "да се хване" човек. естествено, въоръжих се с търпение да изслушам обясненията за това, как да не политизираме културата, как Фандъкова не искала да става цензор и да ограничава хората в избора им какво да слушат... Все пак, това било едно отминало вече време, когато не сме можели да слушаме това, което ни харесва и т.н. и т.п...

Не се изненадах на демагогията, но поне успях да изтръгна това, че тя не одобрявала събитието, затова не отишла, въпреки, че имала покана, и не била съгласна с Шаренкова за "рамото на ЛЮБЕ". Не било организирано. Поне не от нея.

Подразних се от лицемерния, според мен, опит да замаже положението с това, че вместо да куфее на ЛЮБЕ, отишла на пърформънса на жълтите павета, където символично се събаряла берлинската стена...

Успях да дочакам отговор на въпроса дали е живяла добре през последните 20 години. Не беше този, който очаквах, но все пак е нещо. ДОПУСНАТИ БИЛИ ДОСТА ГРЕШКИ... Всички сме си спомняли "онова време"... Ала-бала. Но, най-голямата грешка била, че сме допуснали комунистите на власт. Така и не разбрах, дали е живяла добре.

Предпочетох темата с ЛЮБЕ пред въпроса как оценява шансовете си, ако не беше "човекът на Борисов", защото знам, че пиарите са й подготвили клиширан отговор, а и тя е достатъчно интелигентна да изрази собствено мнение в своя полза. Разочарованието обаче бе не по-малко да слушам добре клиширани отговори, около същността на неудобните въпроси, извън рамката на екзалтираните съпортърски въпроси, в стил: "Имате ли волята, с твърда женска ръка, подобно на Ангела Меркел да направите еди-какво-си?"

На фона на уводните обяснения на Плевнелиев за най-доброто правителство на всички времена, съпътствани от поредната доза локуми за метрото, пътищата и нямането на пари, изхарчени от предишните "лоши", просто няма как да не забележим, че Борисов се е обкръжил с удобно-послушни YES-men, които преповтарят тезите му с много малки изключения и вариации.

Смятам, че спечелването на изборите в София на първи тур ще му направи поредната лоша услуга и ще засили маниакалните му разбирания за собственото му величие, поради което смятам, че е МНОГО ВАЖНО да се гласува на изборите за кмет на София за всеки друг, но не и за Фандъкова. Особено, ако сте разочаровани от липсата на ВАШ кандидат. Избирайки "маргинален" кандидат вие имате шанса да пратите Борисов на втори тур, което би отрезвило ако не него, поне част от екипа и избирателите му!
-------
*Коригирам неточното си твърдение, че Любе свирят на политически юбилей на Путин. Благодаря на Валкадин.

11 коментара:

  1. Асене, да не би да си очаквал друго? Цецки, цецовци, фидоски и фандъчки - sancta simplicitas.

    Специално тази другарка е руска филоложка и би трябвало да знае, че руската култура е свръхполитизирана.

    ОтговорИзтриване
  2. и, то, в разговора аз споменах, че освен Любе има и други групи. Аквариум, Кино...

    А, да не ти разправям какво казва Плевнелиев за ТИМ и градината. Мисля да коментирам и този въпрос, като намеря време. :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Пак има упадъчна музика. И пак има люти борци срещу нея. Нищо ново под слънцето. Само сменихме сюзерена. Ех, раз, ещё раз, ещё много, много раз!..

    ОтговорИзтриване
  4. Първо, Валкадине, не коментирам музиката. Единственото, което казвам е, че има много други СТОЙНОСТНИ руски групи, като КИНО, МАШИНА ВРЕМЕНИ и пр.

    Второ, не виждам борба срещу упадъчна музика, а по-скоро, текстът ми е несъгласие с това, да ни замазват очите и да ни правят на луди. Концерт на 07 ноември (сещаш ли се каква е тази дата?), любимците на Путин, които НЕ КРИЯТ своите политически симпатии към него, поканени от организация, в която Фандъкова е един от шефовете...

    Борисов омекна сериозно пред Путин по енергийните въпроси...

    Виж тук едно хубаво допълнение на Иво Инджев по въпроса (приемам го като комплимент, че ме цитира):

    http://ivo.bg/2009/11/13/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%B5%D0%BE%D0%B1%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8/

    ОтговорИзтриване
  5. Асене,
    Една дребна подробност. Любе са основани 1989 година и те честват 20 години от създаването си.
    На този концерт присъстват и Путин и Медведев. Обаче ти се "опитваш да ни правиш на луди" и концертът стана в чест на 20 години от политическита кариера на Путин?!? Оттам генералните ти изводи стигнаха чак до енергетиката.
    Аз като слушам Любе не мисля за Путин. Като слушам Вагнер не мисля за Хитлер. Опитай и ти.

    ОтговорИзтриване
  6. Енергетиката не я намесвам аз, а самият другар Путин и неговят човек Гоце, за което пише Инджев.

    Трябва да си призная обаче грешката. Да! Любимците на Путин го забавляват за своята, не за неговата годишнина.

    Това променя ли нещата обаче, около големия шлем и всичко останало?

    А, аз пък, като слушам "Он не вернулся из боя" не си мисля за Сталин и Сталинград. Така можем да си подмятаме заглавия на песни и имена на групи до утре сутрин. От това, фактът, че си избираТЕ поредния безличен послушко на Борисов НЯМА да се промени.

    Благодаря за корекцията! Взирайки се в общото, пропуснах важен детайл. Коригирам го. :-)

    ОтговорИзтриване
  7. А, датата на концерта - 7 ноември - изобщо няма да я коментирам! Прекалено параноично би било, нали, Валкадине?!

    ОтговорИзтриване
  8. Сещам се за 7 ноември. Виж руснаците май не се сещат - 10-на хиляди демонстранти в Москва, няколко от тях арестувани. Това е датата за тях. А ние все я вадим от торбичката на историята. Защо?

    ОтговорИзтриване
  9. А,аз пък, като ми пробутват чествания уж на годишнина от "падането на" Брелинската стена, пък ми канят група, афиширана, като любимата на Путин (който няма НИКАКВИ заслуги към падането на стената, даже се говорят други легенди за офицера от КГБ); когато честването се провежда на 07 ноември; когато същата тази група илюстрира концертите си с видео репортаж на другарите Путин и Медведев; когато същата тази група се свързва НЕВДУСМИСЛЕНО с руското влияние у нас...

    ...Музиката някак остава на заден план. Чия годишнина се чества (на Путин или на Коля Растрогуев) остава някак маловажно!

    И като добавим и абсолютно неадекватната реакция на премиера по отношение на енергийните проекти и зависимост от Русия, като добавим и неадекватното поведение на неговата кандидатка за кмет на София...

    Наистина музиката е без значение. Не в нея се крие посланието.

    Поне на мен така ми изглежда. :)

    ОтговорИзтриване
  10. Тоест? В някаква степен си съгласен с мен? Защото аз приемам тезите ти. И правя разлика между руско и съветско...

    ОтговорИзтриване