AdSense Top

петък, 20 ноември 2009 г.

Ало, ало? Красьо?



Преди няколко дни изразих и предложих на разследващите органи версията, според която Красьо е рекламно лице на някой оператор за мобилни комуникации. Даже се докопах до проекта за билборд на кампанията, в която, като рекламни лица, се очаква да участват висши магистрати.

Наскоро обаче, от добре осведомени източници научих, че Красьо, освен в мобилните комуникации, се подвизава и твори в развлекателната индустрия и подготвя кавър версия на култовия сериал "Ало, ало!"

Римейкът на филма ще е изцяло с български пост-преходен сюжет. Драматиката и напрежението се поддържа от добре планираното във времето развитие на сюжета,  а отделните серии ни поднасят и пресъздават на порции случки от тежкото ежедневие и делници на героите, поддържайки интереса на любителите на този сапунен жанр неувяхващ и жив!

Работното заглавие на новата сапунка е:

"Ало, ало! Красьо?"
Подзаглавието е:


"...Този Красьо, с неговата конспирация, да вземе да скрие цялата държава в телефона си!"
Сюжетната нишка разказва за житейските и човешки проблеми на героите: политици, магистрати, бизнесмени и най-главния герой сред тях, самият Красьо, който самоотвержено, жертвайки личното си време, подобно на един Батман, се втурва в алтруистични дейности, в помощ на бедстващите депутати и магистрати...

Делата му не остават незабелязани от председателя на комисията по професионална етика и конфликт на интереси във Висшия съдебен съвет Цони Цонев, който описва хуманитарната мисия на Черничкия по следния начин:

"Магистратите, засечени с контакти с Красьо, никога не са говорили с него по кадрови въпроси или за съдебни дела, а са търсили услугите му заради предстоящ техен ремонт на апартамент, да ги свърже с познат добър лекар и други от този тип..."
 От сценаристите научаваме, че, след като напълно незаслужено бе набеден за "коруптивен" (пфу, каква отврат! Как им е минала подобна мисъл през главите?..) лобист и кадровик, Красьо, напълно незаслужено набеден и за човек, който, видите ли, бил разговарял и за изходи от съдебни дела, докато той самоотвержено се впуска да помага на бедстващите магистрати, помагайки им в техните битови и здравни неуредици, свързвайки ги с майстори на мистрията и скалпела...

Мои хора, близки до кино индустрията, ми дадоха резюме на сериите, които предстои да видим. Въпреки молбата им да не оповестявам сценария, за да не отслабне интереса на зрителите, позволявам си да публикувам част от идеите на хората, зад новия сериал

"Ало, Ало? Красьо?"
Освен това Красьо води децата им на детска градина, на зъболекар и чака жените им след фризьор, за да ги закара вкъщи. Красьо е нещо като иконом на съдебната система. Плаща им и сметките за ток и парно. Тича и до пазара за зарзават.

Всичко, което се наложи Красьо го поема, за да осигури спокойствие на магистратите да правораздават.

Когато обаче си почиват магистратите разучават чалга песни с Магда - гаджето на Красьо, той пък ходи с тях заедно във фитнеса и им помага за щангите.

Красьо е талисманът на съдебната система - обаждат му се, за да им пожелае успех при избора им за административни ръководители...
Известният, като: "добър познат и приятел" (не само на Касим Дал, а и на мнозина други) Красьо е на път да потвърди, че няма добро, което да останен ненаказано!

 Ще се остави ли супер-героят Красьо да стане "жертва на междуличностните битки във ВСС?.." Ще изгори ли Черникия като "бушон" в неравната битка с хорската лошотия и неблагодарност, оставайки да свети с човешките си качества в най-новата ни история?..

Най-интересното тепърва предстои! Не сменяйте канала, честотата и вестника си!

Говори се, че към новото поприще Красьо се е насочил, тъй като е бил неудовлетворен от честите грешно набирани номера, за което са изцяло виновни мобилните оператори. Често допусканите грешки при телефонията са станали повод за недобронамерени коментари и създават възможност за опетняване на неговото и на познатите му имена. Да не говорим, че напълно възможно е, в резултат на тези грешки, да бъде злепоставен нищо не подоиращ политик, което вече е преляло чашата на търпението на Черничкия и той се насочил към актьорското изкуство.

За съжаление, не всички виждат добротата в очите му и долавят човещината в думите му. Чувайки непознат глас в слушалката, предлагащ им всякакви социални услуги, те бързат да затворят телефона още на втората секунда... Държейки ни в напрежение до следващата серия!..

Необходимо пояснение:
Изнасяната в медиите информация често е противоречива. Първоначалните данни са:
"...Лютви Местан му се е обадил два пъти и му е написал три съобщения, Ердоан Ахмедов е имал девет контакта, а Кирил Добрев от БСП му е изпратил два sms-а..."

В последствие, от писмения отговор на ВКС, разпространен от групата на ДПС, става ясно, че:
 "...Красьо Черния, е звънял на заместник-председателя на ДПС Лютви Местан два пъти, като разговорите са с продължителност съответно 2 секунди и 28 секунди..."

В този смисъл, текстът ми не цели да внуши съмнения за "нехигиенични" връзки на Местан  и всички останали, разговаряли "входящо или изходящо" с Красьо, а по-скоро, е oпит за хумористична интерпретация на постоянно променящата се информация за първоначално интерпретираните като опит за лобиране контакти на Красьо с представители на съдебната система, политици и бизнесмени. Несистематичната, старателно подбирана и, според мен, манипулативно поднасяна информация по случая, постига размиване на реалните измерения на проблема "Красьо" и, в крайна сметка, създава (у пишещия тези редове) впечатлението, че хипотезите за "борба за надмощия между отделни лобита" са много вероятни, а самият скандал, причините за него, както и негативните последствия от подобно "нехигиенично" общуване на различни съсловия, с  вероятен коруптивен лобист, няма да бъдат отстранени.

20.11.2009, 18:00 ч.:
Току що стана ясно, че sms-ите били изпратени от Красьо на Добрев, а не обратното и били коледно-новогодишни

Няма коментари:

Публикуване на коментар