AdSense Top

четвъртък, 19 ноември 2009 г.

Хем подслушват, хем им е малко!

Нека отново разгледаме трагикомичната сага "Красьо"... Вчера стана ясно, че има и политици, които са си хортували с коруптивния лобист с ланците. Приемам тезата на адвокат Брайков, че има голяма вероятност телефоните на магистратите да са подслушвани и записвани, за което се изисква специално разрешение. И, че точно по този начин, отчитайки опита и професионалните умения на уличените магистрати, те са били принудени да се оттеглят благодарение на вероятно съществуващи записи на техни разговори с т. нар. "бизнесмен". Ако в конкретния случай няма разрешение за ползване на СРС обаче, това означава много! И все лошо!.. Заключението може да бъде и това, че става дума за добре обмислена и организирана система за събиране и употреба на компрометиращи факти, с цел евентуално злепоставяне на настоящи или бъдещи обществено значими личности. Стряскащо е, нали?

Нека обърнем внимание на нещо друго! След доста продължително и нездравословно мълчане, вчера най-сетне научихме, че освен тридесетината магистрати, в тефтерчето на Красьо имало и телефони на политици и бизнесмени! Естествено, от ДПС и БСП само!

Но, не това е най-важното (според мен)!

Направи ми впечатление това, че Яне Янев не разкри всичките имена, а само част! Под предлог, че НЯМАЛО ВХОДЯЩИ ОБАЖДАНИЯ КЪМ КРАСЬО! Внимавайте сега! Това означава, че Яне не ги оповестява, защото те не са се обаждали на Красьо, НО НЕ И, ЧЕ ЧЕРНИЧКИЯТ НЕ ИМ СЕ Е ОБАЖДАЛ!

Ако обаче той им се е обаждал са възможни най-малкото две хипотези:
  1. Той им се е обаждал да се отчита за свършената работа;
  2. Той им се е обаждал за да им подава информация, след което тя е била "обработвана" между тях, а трети лица по някакъв начин са му връщани по-нататъшни инструкции...
Да се върнем обаче на предполаганата от мен добре действаща система за компрометиране на  настоящи и бъдещи обществено значими личности. Не кореспондира ли тази хипотеза с изплуващите я в Интернет, я в някой вестник или електронна медия  секретни доклади и разпечатки от разговори на разни знаменитости? Без да говорим за последните събития около ДАНС и лоялния гражданин Алексей Петров, аз лично си спомням една от тях,  при която говорещият нагло искаше подарък за дъщеря си – компютър Епъл Макинтош – една от най-скъпите подобни играчки за малки момичета...

Та, въпросът ми е следният: Ако СРС се използват наляво и надясно, като записите  служат основно за компрометиране и шантаж на публични личности, С КАКВИ ОЧИ МВР НАСТОЯВА ЗА ЛЕГАЛИЗИРАНЕ НА ТАЗИ ПРАКТИКА, чрез промени на Закона за електронните съобщения, разрешаващи безконтролно следене на мобилната телефония и Интернет трафика ни? Все по-силно се убеждавам, че всякакви законодателни промени в тази посока са недемократични, а ако тези, които им адвокатстват не се сещат какво може да се направи, нека гледат повечко филми, ако не друго! Там ясно се вижда как ченгетата полагат големи усилия да получат необходимото разрешение от дежурния съдия. Явно тази система работи по-добре. Поне по филмите.

Да, ама нас са ни вкарали в друг филм...

2 коментара:

  1. Чел ли си Литвиненко? Той описва, че не можеш да направиш кариера, преди да станеш "мръсен" и то така, че да имат доказателства за това и да могат по този начин да те контролират.

    ОтговорИзтриване
  2. Дзвере, Литвиненко най-добре го е чел Путин май... :-)

    ОтговорИзтриване