AdSense Top

сряда, 22 юли 2009 г.

Само отводи...

Интересно нещо наблюдаваме тези дни: блясва някоя нова звезда сред депутатите и кандидат-министрите на ГЕРБ, медии и блогъри зашумят около личността на ГЕРБерите и БУУМ!.. Те си напишат самоотвода!..

Така стана с "мада фака" Маниака. Промъкна се тихомълком в листата, стана депутат, разбра се за неговите "бум-бум" парчета, Борисов спомена нещо за ангажименти на Маниака в изпълнителната власт (младежта и спорта, ала-бала) и рапъра, в прощално и дълбоко прочувствено писмо до медиите помоли да "бъде отзован" по неясни на никого механизми, несъществуващи в българското законодателство...

Следващият самоотвод се случи вчера. Деси Танева. След помпозно представяне пред земеделски производители. Ще се отклоня малко – при представянето й, Борисов произнася поредната си култова кратка реч, в която казва:
Джоузеф Доул си е фермер човека, както аз съм си полицай. Като му кажеш нещо за крави и започва да те слуша, иначе цял ден всякакви работи му говорят... Това са хората, с които ще работя : Миро, Деси, Преслав, познавате ги.С тия 116 депутати, както знаете, ония в парламента могат да ми кажат през октомври - хайде... Така че, трябва да работим така, че да не се страхуваме от такова нещо... Отивам при Ангела Меркел и гледам отпред 10 трактора, демонстрират, искат по-високи изкупни цени... Аз й казвам - ние от вас чакаме пари, а под вашите прозорци демонстрират за пари... Не искам да виждам от моя прозорец трактори. Идвайте при мен с коли, с лади, с каквото искате, ама не с трактори.
Прави впечатление, че колегите на ГЕРБ в Парламента са "ония в парламента", че Генералът не обича протестите, а ако някой му задава неудобни въпроси, полицаят казва: "мога само да избухна"... Как ви се струва?

Зашумя се в медиите, че Деси Танева е корпоративното лоби на БСП във властта и, че е свързана с ТИМ и... БУУМ! И тя си подаде самоотвода...

Имам няколко въпроса към г-н бъдещия премиер Бойко Борисов, който с лекота "прави" министри и председатели на Парламента:
  1. Защо не проверихте ЛИЧНО и не създадохте регулиращи механизми относно това, какви хора се промъкват в листите Ви, преди да ги вкарате с ИМЕТО СИ в Парламента?
  2. По какви механизми само-отвождате депутат от Народното събрание, при условие, че това не е регулирано в българските закони, а те, все пак, са избрани с вота на избирателите, а не ПО ВАША ВЪРХОВНА ВОЛЯ?
  3. По какви критерии и с какви механизми номинирате кандидат-министри, представяте ги пред аудиторията, а след като се зашуми за съмнителни интереси и връзки на кандидатите, пак ги само-отвождате при неясни и скрити условия?
Или, да обобщя, не е ли по-добре, г-н Борисов, вместо да само-отвеждате, в следствие на медиен и Интернет натиск, просто да не се стига до кандидати, които потенциално биха компрометирали с присъствието си каузата, програмата или партията Ви?

снимки: Интернет и bTV

Няма коментари:

Публикуване на коментар