AdSense Top

петък, 12 юни 2009 г.

Какво да правим на пети юли?

Сценарият работи! Все по-сигурно е, че мнозина от тези, които биха гласували срещу Доган и Серго ще са на море или планина. На същите море и планина, които се нуждаят от защита и заради които ги арестуваха и влачиха със сила по кръстовищата, но те услужливо ще подарят с негласуването си още един мандат на клептокрацията, олигархията, мафията и шуробаджанащината във властта.

Казах го преди време, ще го повторя пак: аз няма да отида за гъби, ще си отложа почивката, за да дам своя глас срещу това, което Зелените наричаме "статукво". Защото вярвам, че така ще съм полезен за обществото и ефективен в моето желание да променя реално нещата.

Няма да убеждавам никого с този текст за кого да гласува. Вън от съмнение за мен е, че има само една печеливша възможност да се промени системата. Тази възможност не е "Restart" ("Презареждане"), а "Format C:" - "трайно и несимволично" отстраняване от власт на всички, които преядоха с нея за последните 8 години.

Затова и аз ще се включа към апела на Комитата:

Мили приятели, не ходете за гъби на пети юли. Върнете се вкъщи и идете до секциите. Ако все пак сте из страната, извадете си удостоверение за гласуване на друго място и се разходете до урните. При нас всичко е наопаки. В Европа, при ниска активност губят левите, у нас обратното. :-) Затова, именно вие, мили приятели, които смятате да идете на море или планина и за пореден път да се възмутите на мръсотията, застрояването и, в крайна сметка, на унищожаването им, можете да направите промяната, като покачите активността и гласувате срещу "статуквото". Срещу вредната симбиоза между БСП и ДПС.

Аз ще направя това с бюлетина номер 12. Вие - изберете сами. Но направете своя избор. Срещу разрухата и негативите на последните две правителства и за реална промяна към по-добро.

8 коментара:

  1. Колкото и да не ми се ще да се делим на сини и червени, на 5 юли ние сините, ще се опитаме да спасим България от злосторната дружинка и последствията от "управлението" им, докато Зелени и Бойковисти ще се занимават с разточителни (не само заради 50-те хиляди лева) експерименти да си мерят егото... В случая на Зелените ще има и още едно екстремно, но също толкова безмислено упражнение - удоволствието да поставят национален рекорд по висок скок от място и да надскочат бариерата, многократно по-висока от ръста им... :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Градинарю,

    Казах го вече: моята лична цел и разбиране е, че успех може да бъде отчетен и при удвояване на резултата от евро-изборите при 10% по-висока активност.

    4% са прекрасен рекорд, изглеждащ невероятен, но си струва и да опитаме. Казал съм го вече: при 40+ кандидати в листите, всеки трябва да спечели по 4000 гласа и ето ти го рекорда. :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Драги ми Градинарю, Сините ще имат също така екстремно и безмислено упражнение - да се напънат да покажат, че все още някой ги възприема насериозно.

    Но уви, колкото и да се напъват, те си остават една политически и НАЙ-ВЕЧЕ МОРАЛНО напълно фалирала... не партия, защото не са, а по-скоро сбирщина. Уви, това е печелната истина. ;-)

    Ще трябва да се задоволите с огризките, които бате ви Бойко ще ви подхвърли.

    ОтговорИзтриване
  4. Не то нищо им няма на рекордите, прекрасни са, стига да можете да ги постигнете, ама не можете, не е реално. 10% по-висока активност си е 10% по-висока активност, не е 6 пъти по-висок процент, какъвто ви е нужен за скока от място в парламента. Защото аз за този рекорд говоря, всичко друго няма смисъл, всичко под 4% е скъпо-струващо упражнение в изключително съдбоносен момент за бъдещето ни, с който аз на ваше място не бих се заигравал. Всичко друго е похабяване на ценен опозиционен вот.
    Евентуално ако успеете да концентрирате вот в някой район и да вкарате някой мажоритарен кандидат, ОК, но и това изглежда малко вероятно.
    В крайна сметка големият въпрос е струва ли си наистина и на каква цена. Ако е на цената на още едно управление на разбойническата дружинка, на мен ми се струва много, много скъпо!...
    Доган прекрасно разбира това и ако забелязахте на пресконференцията неслучайно се изказа ласкаво за Зелените, защото неговата отколешна стратегия е "разделяй и владей". И в момента вие волно или неволно прекрасно влизате в сценария му на разпокъсване на опозиционния вот.
    Добрият, достойният пример в случая са действията на БНД и Гергйовден, които дадоха подкрепата си на Синте, ясно съзнавайки маломерността си и колко по-важно е да махнем разбойниците отколкото тясно-партийната идентичност на тази или онази партия. Изнесоха ви урок по зрялост, пожелавам ви я и на вас, но явно е прекалено рано.
    Каквито и резерви да имате към сините, много добре знаете, че с тях имате многократно по-големи възможности да се разберете и постигнете целите си отколкото със сегашната дружинка. В крайна сметка каузата ли ви е по-важна или марката "Зелените" или самоцелното влизане в парламента?...
    Ако пък чак толкова сериозни противоречия имате, ми да бяхте ги споделили открито най-сетне. Аз така и не съм чул аргументирана позиция на ръководството, какви резерви имате към сините. Мълчанието не само не е злато в случая, но е и доста некоректно към избирателите.
    Да не влизам и аз в напразни упражнения, но на Black Wolf ще кажа само, че неаргументираните твърдения за сините от устата/клавиатурата на симпатизант на новобранска партия с 10 пъти по-нисък резултат звучат страшно мъдро и сериозно!... :)

    ОтговорИзтриване
  5. В този смисъл наистина "Сценарият работи!" - в полза на Доган...

    ОтговорИзтриване
  6. Драги ми Градинарю, за аргумент ми служи моята памет. Не те знам на колко години си и как си с паметта, но аз много добре си спомням, че по време и на Костовото правителство, и на Филип Димитров, нещата в план корупция, далавери, уреждане на "нашите хора" и пр. и пр., по нищо не се различаваха от нещата при НДСВ или Тройната коалиция.

    И по отношение на природата въпросните "демакратични" правителства не направиха нищо. Така че харасвай си ги, ОК, но аз не им вярвам на тези хора и имам основания за това.

    Ако следваме логиката на събитията в Европа (ние се движим все пак според нея, макар и с известно закъснение), Зелените ще укрепнат като партия и ще имат своето представителство, докато за СДС след някоя и друга години едва ли някой ще се сеща...

    Ако говорим за каузата на зелените, то при съюз със сините е почти 100 % сигурно, че почти нищо от тази кауза няма да бъде осъществено...
    Не можеш да говориш за ПРИНЦИПИ с хора, които са абсолютно безпринципни и цялата им досегашна партийна и политическа дейност го показва.

    ОтговорИзтриване
  7. Смяташ, че ако Зелените са на власт, ще променят шуробаджанашкия, далавераджийски манталитет, така дълбоко вкоренен в българското общество, за един мандат ли? Щото администрация не се подменя изоснови за 100 дни, нали се сещаш. С какъв "административен капацитет" ще управлявате, ако не със същите тези корумпирани администратори, няма ли тогава също да са "ваши" хора?...
    Смяташ, че с ДПС и БСП имате повече шансове да се разберете "принципно" ли?
    Ами успех ви пожелавам!...

    ОтговорИзтриване
  8. Нищо не смятам, драги. А на вас успех. И да слушката бате Бойко, че ако не слушкате, той няма да ви се кара - направо ще пердаши! ;-))))))

    ОтговорИзтриване