AdSense Top

събота, 13 юни 2009 г.

От кого "крадат" гласове Зелените?

Последните, от които искам да "крада" гласове са сините, защото има къде по-достойни за подобни "посегателства"! Не приемам обвиненията на някои сини блогъри, че Зелените сме крадели гласовете им. Вече обясних защо. Сега ще обясня чии гласове искам да "крада" и защо.

Водя листата в Перник. Там Зелените ме пратиха и мажоритарен кандидат. Перник е град със 138 секции и около 222 хиляди гласоподаватели. На евро-вота Зелените взехме 234 гласа, или 0.54% от гласовете (от 43138 действителни бюлетини). Ако на парламентарните избори активността се покачи на около 55%, това биха били около 121 хиляди гласа. Като успех бих определил запазване и поне удвояване на резултата, а програма максимум би било 4% от гласовете или дори мандат при резултат за Зелените от 4% за страната. Това биха били поне 7-8 хиляди гласа, но звучи доста амбизиозно. Нека се върнем на реалностите: 1 до 4% ги считам за успешен резултат на изборите. Това са не п0-малко от 1000 до 5000 гласа, или минимум 4 пъти повече от евро-изборите.

От къде ще "открадна" тези гласове? Ето от къде:

От РЗС, защото Яне "бори и спира" корупцията, а не обяснява от къде една млада почти колкото Зелените партия има пари за толкова билборди, станали печално известни като "Билбордите на Яне"? Тази "услуга" струва нещо, а Яне не казва какво!

От "Лидера" Ковачки, който нагло обяснява, очаквайки да му повярваме, че не принуждава с чисто корпоративни методи своите избиратели да гласуват за него, а ги моли да му повярват и да го подкрепят!

От БНД, които се слагат на всеки, а държат в редиците си най-яростните противници на НАТУРА 2000 и мастити адвокати на силовите структури във Варна.

От смехотворните ВМРО, които така и не обясниха от къде се взеха техните 3200 гласа (в Перник) и дали случайно няма "топла" връзка с отлива на гласове от БСП и ДПС?

Ясно е, че ще се опитам да "открадна" гласове от недоволните избиратели на БСП, "защото са социалисти", а какво значи това видяхме добре през целия им съвместен мандат с ДПС. Ще се опитам да "открадна" гласове от партията на пролетариата и олигархията.

Но не мисля, че искам да "крада" гласове от Синята коалиция по две причини:
  1. Както писа Дневник, Зелените сме изявили готовност да подкрепим мажоритарни кандидати на Синята коалиция, които отговарят на нашите партийни критерии и приемат нашите цели.
  2. Защото, за сега, единствено Синята коалиция има що годе приемлива "зелена" програма и са потенциалните ни партньори, с които бихме отстоявали еко каузите в 41-вия парламент.
Просто не си представям как олигарсите на и около БСП, как депутатите на Доган, как "политиците" от "обръча от фирми" около властта, как хотелиерите и пр. ще отстояват еко-каузите. Та всички те имаха възможност да правят това през последните осем години в парламента, в гражданския сектор или в бизнеса си, а вместо това бетонираха Черноморието, протегнаха мръсните си ръце към Иракли, осякоха горите, посегнаха на Рила и Странджа, създадоха си дори и менте зелена партия, само и само да се домогнат до още някое кътче, останало недокоснато от "инвестиции и създаване на нова работна ръка", както "политически коректно" наричат беззаконията си всички те.

Как смятам да "открадна" гласове? Това няма да стане чрез гласовете на корпоративно, зависимите гласоподаватели, чрез тези, които са продали гласа си, чрез тези, които са твърдо решили да гласуват за изброените от мен по-горе партии и партийки.

"Кражбата" може да стане чрез гласовете на техните деца - 20-30 годишните! Обяснете на бабите си, че бекапето отдавна го няма, оставете бащите си да гласуват под строй за Лидера, оставете майките си да гласуват за счупени глезени и гласувайте за Зелените. С бюлетина №12.

За да направим промяна са ни нужни около 150,000 гласа в национален мащаб (по около 3500 гласа на всеки кандидат на Зелените). А в Перник са ни нужни 3, 4, а защо не и 5 или 8 хиляди гласа. Толкова ли няма да се намерят няколко хиляди млади момчета и момичета, които да кажат "СТИГА" на цялото баламуркане с билборди, плакати, дебати, обещания, презареждания и прочее. Не вярвам, че няма. Вие можете да го докажете!

Размърдайте се на 5-ти юли до урните и гласувайте, за да покажете на вашите, че има алтернатива. Тя е бюлетина №12.

2 коментара:

  1. Асене, дай повече инфо за листите на "Зелените", защото такова липсва :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ако говорим за "крадене" на гласове, сините според мен откраднаха доста от зелените...

    Всеки може да си направи "зелена" програма, но при всички традиционни партии тя ще си остане на книга.
    Сините също си имат обръч от фирми и те няма да им позволят да защитават природата, ако някъде има примерно хубаво местенце за хотелче... ;-)

    ОтговорИзтриване