AdSense Top

петък, 19 юни 2009 г.

Гласувай за Зелените за да останат хора в България

Защо Зелените са партия с бъдеще, която си поставя за цел да останат хора в България? Ще се опитам да го кажа по друг начин. В България живеем в два паралелни свята по отношение на политиката. Този, на електората и този, на политическата върхушка, олигарсите и откровените крадци, които някои от моите колеги в Зелените наричат клептократи. Какво става на практика? За годините на т. нар. "преход" мнозина, достатъчно голям процент негласуващи в момента, се разочароваха от политиката и участието си в нея чрез избори. Тази тенденция е много силно изразена сред младите, които или не гласуват и са силно аполитични, или, ако гласуват за първи път, навършвайки 18 години, правят това под силния натиск на родителите си.

Аз съм имал и все още имам възможност да емигрирам. При това, успешно! Една от причините, поради които не го правя е моята вяра, че нещо в България може да се промени към по-добро. По отношение на политическия живот това усещане ми дадоха Зелените, защото партиите на "статуквото", колкото и да не харесват това определение, в огромното си мнозинство НЕ ИСКАТ да променят правилата на играта (изразяващи се в пълна липса на правила), а тези които имат волята, са почти непрестанно в опозиция и така се очертава да бъде и след тези избори.

Да се върнем на младите. Според социологията те са членове на партията на негласуващите, които са демотивирани да участват в политическия живот на страната, заради липсата на реална перспектива и алтернатива. Заради липсата на конкурентна среда, породена от деморализацията в обществото, в която да се реализират като професионалисти, бизнесмени, творци или учени.

Зелените, които произлизат именно от средите на младите хора, дават алтернатива с програмата си! Зелените са единствената партия с кауза! Да запазим природата на България и да върнем държавата на гражданите! Опазване на околната среда и пряко участие на гражданите в управлението, например чрез създаване на механизми за регулиране и контрол на политиците. Има го разписано в програмата ни.

Така, давайки алтернатива на всички и особено на младите, на тези, които ще гласуват за първи път или ще гласуват след голяма пауза и период на политическо безразличие и депресия, Зелените работят за това, да останат хора в България.

Всеки глас за Зелените, с номер 12 в интегралната бюлетина, е глас за бъдещето и за това, да останат хора в България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар