AdSense Top

събота, 20 юни 2009 г.

"Лидер"-ът "молел" хората да му гласуват доверие?.. Да, ама не!

Снощи в Панорама по БНТ Кралев от коалицията "Новото време" и "Лидер" пак разви теорията как частния, преуспял бизнесмен можел да помоли работниците си, подобно на отношенията в едно семейство, да му гласуват доверие и да го подкрепят на изборите. Заради осигурената работа, високите заплати и тям подобни. Вероятно това е една валидна хипотеза, но конкретните факти в България не я подкрепят! Съзнавам, че думите ми могат да бъдат окачествени като провокативни и недоказуеми, но за мен те се основават на преки впечатления и разговори с хората, по време моите срещи с избирателите в 14 МИР – Переник.

Ето какво се случи:
Хубавата новина е, че много хора, особено младите, чувайки, че Зелените сме нова екологична партия, която няма никаква връзка с досегашната политика от последните 20 години, казват, че ще гласуват за нас. 18 годишните, водени от ентусиазма да опитат как се гласува, също разпознават Зелените като своята партия! По-възрастните гласоподаватели от своя страна, запитани от мен директно "мога ли да разчитам на Вашия глас на 5 юли?" отговарят: "Абсолютно!" и след ръкостискане си пожелаваме успех на изборите.

До тук с добрите новини, които, ако не друго, означават, че Зелените покачваме избирателната активност и мотивираме младите 20-30 годишни хора да гласуват.

Лошата новина е, че днес срещнах и говорих лично поне с двама-трима души, които ми разказаха как те или техни роднини са гласували за "Лидер". Схемата, която споделиха с мен е доста гадна: шефът знае, че в неговия отдел, бригада или както там се нарича, има 5 души, които гласуват в дадена секция. След като приключи гласуването, ако в тази секция НЯМА 5 гласа за "Лидер", следват санкции. А, ако има и човек на "Лидер" в комисията, локализирането, "обезвреждането и наказването" на "предателите" става още по-лесно...

Това е истината, както ми я разказаха гражданите на Перник! Получих обещанието поне на другите членове на семействата, гласували по "молба" на шефа от "Лидер", че ще гласуват за Зелените.

Надеждите ми, че вероятността да стигнем 4% се засилиха, виждайки как хората, особено младите, приемат и разпознават Зелените за своя политически избор и алтернатива!

За да остане природа и хора в България, гласувайте на 5 юли за Зелените с №12 в интегралната и мажоритарната бюлетини!

3 коментара:

  1. днес минавайки през малък град една жена ни обясни че са давали по 150 лв за 5 човека, които да са съгласни лидер да се яви на избори? Не вярвам да ме лъже ....
    а по интересното е че една жена на щанда на ариана казваше че и искат 5 човека и трябва да ги намери....

    ОтговорИзтриване
  2. Стояне, това не са градски легенди. Хората, които ми разказаха техните истории, бяха хем уплашени да говорят, за да не загубят работите си, хем отвратени от натиска, който е бил упражнен върху тях. Видях го с очите си!

    ОтговорИзтриване
  3. И така, както са си отвратени, ще гласуват за когото им кажат... )))))

    ОтговорИзтриване