AdSense Top

вторник, 16 юни 2009 г.

Зелените не разпиляваме гласове! Ние даваме реална алтернатива!

Зелените не разпиляваме гласове, нито "крадем" нечии. Ние даваме избор, а хората ни разпознават като реална и приемлива алтернатива.




А, това получих от Емил Коен на личния мейл:

Асене,

щом ти си в листата на "Зелените", ще гласувам за тях на 5 юли. Те, когато поукрепнат и влязат в реалната политика, което след някоя и друга година ще стане (нормално е за страна като България да има около 5-6% зелени избиратели, които да пращат свои представители в Народното събрание), ще се корумпират и ще почнат да плетат интриги и т.н. Но засега са свежа и некорумпирана сила с много симпатична идеология, а ти за мен си персоналната гаранция, че е правилно да се подкрепи на изборите тази партия.

На добър час!

С поздрав:

Емил


П.П. Публикувам писмото му без редакция и с негово съгласие. Вярвам, че думите му са форма на предупреждение, какво не трябва да правим, стигнем ли до Парламента.

9 коментара:

  1. Господин Коен да не ни е объркал със Зелената партия на Каракачанов :D

    ОтговорИзтриване
  2. Бъди сигурен, че Емил няма да обърка бюлетина №12. А, неяснотата ще бъде оправена тази вечер! :-) Кампанията вече набира сила. Имаме клипове от Варна. Скоро и от други градове. :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  4. Асене, днес видях нещо в каузата на Зелените, което лично мен доста ме зачуди, а със сигурност ще отблъсне и много други хора.

    Става въпрос за подкрепата на гей-движението. Лично аз се отнасям определено отрицателно към тези хора и вече сериозно се замислям дали мога да гласувам за партия, която подкрепя "меките китки".

    Съгласен съм, че този въпрос се преекспонира по форуми и блогове. Но той ще бъде експлоатиран активно от всички противници на еко-движението, това е сигурно. Просто много от тех още не се усетили, за да захапят Зелените. Но ще стане.
    И определено мнозина избиратели на Зелените ще се позамислят...

    Изключително недалновидна стъпка и отблъскваща много хора!

    ОтговорИзтриване
  5. Не знам какво имаш предвид, но нали правиш разлика между "подкрепа" и спазване на гражданските права? Аз не бих се произнесъл за или против подкрепа, но бих защитил гражданските права на всеки. Не одобрявам дискриминацията. Лично аз съм се разправял със скинхедс, които нападаха просещите по кръстовищата циганчета. Няма значение дали одобрявам тази форма на "поминък", но съм против насилието! разбираш ли какво имам предвид. Това е мое лично мнение, без да ангажирам партията, най-малкото, защото не даваш конкретен цитат!.. :-)

    ОтговорИзтриване
  6. Николай, "грешното" видео вече е сменено! Сега вече имаме "правоверно" такова! :-)

    ОтговорИзтриване
  7. Виж коментарите към няколко теми в сайта на Зелените. Примерно тук:
    http://www.bulgariangreens.org/Blogs/112/81/112.html

    ОтговорИзтриване
  8. Хайде стига дъвкахте "гей темата"! РАЗБРАХМЕ, че Боян Расате се явява на избори! Ако на фона на всички разумни неща които се предлагат "Зелените", някой е готов да се откаже да гласува само заради това, очевидно говорим за тежки комплекси и емоционални дефиците. Извинявайте, но не е сериозно! Припяващата на Боян Расате интернет-пасмина, да бъде така добра да не ни занимава с ЕДИНСТВЕНАТА си тема до припадък.

    ОтговорИзтриване
  9. Да, странно е това да е основна, единствена и водеща тема на една партия. Николай, благодаря за думите, въпреки рязкостта им. :)

    ОтговорИзтриване