AdSense Top

вторник, 8 декември 2009 г.

Още една сапунка! Този път по СОС TV...

Имаме си няколко политически сапунки, които текат в родния ефир...

Имаме си медийно правителство, медиен премиер - суров мъжага, който е готов да раздаде пари на нуждаещите се, да открие едновременно няколко детски площадки във Видин, Силистра, Бургас и Петрич. По едно и също време! Суров е и строг! Не приема ултиматуми, но знае как да се държи с батковците, защото си е научил училишния урок: бил се е с кандидат-тарторите зад трафопоста, но, благодарение на майка си, учителката, е бил дисциплиниран с моля-другарките в школото.

Имаме си и редовни хумористични шоу програми, излъчвани на живо от Народното събрание.

Напоследък скорост набира и продуцирания от Яне Янев парламентарен трилър "Пичове, кой ми сви депутата и групата?"

Успехите в шоу бизнеса, на които се радват законодателната и изпълнителната власт станаха причина за благородна творческа завист от страна на общинските съветници в София, които, вижда се, правят всичко възможно да наваксат изоставането си по медиен рейтинг, след като незалязващата небесно-лъчезарна звезда ги напусна, чувствайки теснота за размаха на силните си криле си и полетя на нови национални висини, оставяйки почти служебно назначен заместник, който, след сиянието на предизборните прожектори, се загуби в сумрака на забързаното софийско ежедневие, прокарващо си път из задръстванията по затворените, заради строежа на поредната метростанция улици.

Какво предприеха общинските съветници? Изгониха гражданите от заседанията, пращайки ги към видеостена на улица "11-ти август", от където да гледат заседанията на СОС.

Ето какво приеха общинските съветници в София:
Чл. 81. (1) Заседанията на СОС са открити.
(7) (нова с Решение № 701 по Протокол № 51 от 19.11.2009 г.) Гражданите могат да следят заседанията на Столичния общински съвет в реално време чрез видеонаблюдение, осъществявано посредством видеоекран, находящ се в приемната за граждани на улица „11-ти август", гр. София, Столична община.
Вероятно, благодарение на това решение, гражданите, желаещи да присъстват на заседанието на СОС на 3.12.09г., не са били допуснати да присъстват на заседанието на СОС и са били пренасочвани към видеоекрана на ул.”11-ти август”...

Честито! 

Имаме си още един сериал, в който "Данчето" Фандъкова, без много да се старае, ще може да докаже, че е демократ по душа, ръководеща се в своята дейност като кмет от принципите за законосъобразност, прозрачност и диалогичност.

Приятно гледане, скъпи софиянци!

Няма коментари:

Публикуване на коментар