AdSense Top

вторник, 22 декември 2009 г.

МВР сериалите...

Днес си чатих малко с Комитата. Питах го, ако събера две и две: "Наглите" и промените в Закона за електронното следене (известен като ЗЕС), съвпадението на двете операции, дали ще получа четири? Комитата ми отговори: "Най-малко четири"...

Замислих се върху събитията тези дни... Ето някои факти:

Изгледахме "НАГЛИТЕ I", "НАГЛИТЕ II", вероятно, ще последва и "НАГЛИТЕ III"... Кой знае!?

Намерих си и един  цитат от премиера:
„Когато гледах филма „Бандата на Оушън", не гледах толкова филма, колкото публиката. Ако направите това, ще видите, че публиката е на страната на крадците - всички гледат дали крадците ще успеят да оберат банката"
Намерих и друг цитат:
"...Това са нагли, арогантни копелета, които са рязали пръсти на хората..."
По-добре щеше да прозвучи, ако ги беше нарекъл "Гадни копИлета", ама на... Тарантино го изпревари!

Сетих се и за това, как Борисов решава проблеми, гледайки ги по новините...

Е, събрах две и две и получих:

"НАГЛИТЕ I, II и т.н.", за сега, за мен са  поредната сапунка (вярно скъпичка), поне докато не видя осъдителни присъди. И докато не видя подобни сериали и на други болезнени теми. И всичките сапунки искам да свършат с хепи енд, ама не за участниците, а за публиката.

Защо сапунки? Ми, защото премиерът сам си го казва и показва: за него е важно какво (по)казват в медиите. Не случайно Ди Прессе го нарекоха медиен премиер. Какво друго да очакваме от него, освен ефектни постановки?

Сега добавете и "съвпадението" на сериала "НАГЛИТЕ" с гласуването на промените в ЗЕС. Няма нещо, което да се хареса повече на публиката, от един класически екшън. Престрелки, преследване с коли, дрифтинг, арести, гилзи, миризма на барут. (Липсва само малко силиконче...) "Студена лимонада" филми... Обаче имиджът на М'евере се вдига! Всички хвалят "политика на годината". Борисов се показва по телевизията. Вярно, в яке, по дънки, без вратовръзка, но кой ти гледа! М'еверето е доброто! Иска правомощия за безконтролно следене в Интернет? Защо не! Ама това, че "НАГЛИТЕ I и II" се осъществи (поне официално) без "директния интерфейс" дето го сънува вече политикът на годината, министър Цветанов... Кой ти гледа!

Вие събрахте ли вече две и две?

Снимки: МВР и ДАРИК (чрез Нюз БГ)

Няма коментари:

Публикуване на коментар